У Рівному та у Квасилові прощатимуться з командиром, який врятував на Донеччині двох поранених побратимів та загинув

12124 0

Ми у соцмережах:

У Рівному та у Квасилові прощатимуться з командиром, який врятував на Донеччині двох поранених побратимів та загинув

У понеділок Рівненська громада віддасть шану нашому захиснику, який стояв на сторожі безпеки краю із перших днів повномасштабного вторгнення. Справжній патріот своєї країни Валентин Данчук віддав своє життя за її вільне і незалежне майбутнє.

Валентин Данчук народився 20 вересня 1980 року у селищі Квасилів. Закінчив Квасилівську школу, за тим вступив у Рівненський автотранспортний технікум, де здобув фах автомеханіка. Після закінчення пішов служити до Збройних сил України.

Рідні пригадують, що під час служби Валентин проявив себе як відповідальний військовослужбовець, який може виконати будь-яке завдання. Дисциплінований, рішучий, нагороджений численними грамотами за зразкову службу. Отримав звання сержанта.

Після строкової служби Валентин працював за спеціальністю. Одружився, разом виховували двох синів. Саме родину, сімейні та релігійні традиції цінував понад усе. Дуже любив рідний край, країну, був патріотом України - ці якості виховував і в своїх синах. Люблячий чоловік, турботливий син, врівноважений брат, вірний друг, справжній голова родини. Мав господарство, любив обробляти землю.

У 2014 році Валентин - активний учасник Євромайдану у Києві. Адже незалежна та вільна Україна була його головним пріоритетом. Коли ж у лютому 2022 року ворог прийшов на нашу землю, Валентин відразу добровольцем пішов до війська. З перших днів служив у бригаді територіальної оборони Рівного, перебував на чергуванні поблизу білоруського кордону. А у січні 2024 переведений на Донецький напрямок.

Побратими цінували його за надійність, рішучість, відданість своїй Батьківщині. Завжди підтримував бойовий дух товаришів, адже мав гарне почуття гумору.

На жаль, 6 лютого 2024 року при виконанні бойового завдання на Донеччині, врятувавши двох поранених побратимів, 43-річний сержант Валентин Данчук загинув від поранень несумісних із життям.

Попрощаються із Героєм у понеділок, 12 лютого, о 10:00 на майдані Незалежності у Рівному. Об 11:00 відспівування у церкві Свято-Петропавлівської парафії с. Квасилів (вул.Рівненська). Поховають його на кладовищі с.Квасилів. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також