У Рівному тепер рятуватимуть кажанів

2210 0

Ми у соцмережах:

У Рівному тепер рятуватимуть кажанів

Відтепер на базі Рівненського зоопарку запрацює представництво центру з охорони та реабілітації кажанів України. Філія розпочне свою роботу восени, і надаватиме підтримку тваринам в період їхньої найбільшої вразливості – з листопада по березень.

Відбулася зустріч із співзасновницею та провідним спеціалістом Ukrainian Bat Rehabilitation Center – Альоною Прилуцькою, яка провела для учасників ряд інформаційно-просвітницьких лекцій, показала відео-ролики та дала відповіді на більшість питань, які непокоять людей при зустрічі із кажанами: чи справді вони такі небезпечні, чи можуть заподіяти шкоду, і що робити, якщо непрохані гості опинилася в будинку чи інших приміщеннях.

Ухвалили також рішення про співпрацю та підписали угоду, повідомляє Рівненська міська рада.

До речі, кажан, або летюча миша (усупереч своїй назві зі звичайними мишами їхні летючі тезки навіть не родичі), — єдиний у світі ссавець, який ширяє у повітрі, наче птах. Бо передні кінцівки у цих істот в процесі тривалої еволюції перетворилися на крила, що й дало змогу зарахувати цих тварин до ряду рукокрилих.

Загалом швидкість польоту кажана коливається від 11 до 54 км за годину. А от бразильський складчатогуб із роду бульдогових летючих мишей є абсолютним рекордсменом за швидкістю польоту — він здатний розвинути швидкість до 160 км за годину. Спостерігати такого кажана у польота — захоплююче видовище! Втім, побачити летючу мишу, яка ширяє у польоті, — дуже рідкісна удача, адже ця тварина нічна. Вдень вона спить, склавши крила і повиснувши донизу головою на гілках дерев, у печерах або на горищах.

Завдяки здатності до польоту кажани поширені по всіх куточках Землі. Існує близько 1000 видів, і кажани становлять майже одну чверть усіх сучасних видів ссавців. Хоча кажани досить поширені, у регіонах з інтенсивним розвитком промисловості і сільського господарства чисельність їхніх популяцій катастрофічно зменшується, і багато видів зараз перебувають на межі зникнення. Всі відомі с види кажанів української фавни внесені до Червоної книги України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також