У Рівному відібрали перших особистих охоронців для суддів

1367 0

Ми у соцмережах:

У Рівному відібрали перших особистих охоронців для суддів

Бодігарди мають за потреби охороняти як суддів ,так і членів їхніх сімей. Служба судової охорони на першому етапі мала відібрати п'ятьох чоловік, однак, по фізичній із усіх кандидатів підійшло троє.

Загалом претендентів було 25, розповіла Суспільному речниця теруправління Служби судової охорони Ольга Ангелова. Кандидати пробували свої сили як на особистих тілоохоронців, так і до взводу швидкого реагування.

У підсумку в групу швидкого реагування відібрали дев'ятьох. Бодігардів планували знайти щонайменше п'ятьох, але витримали нормативи та пройшли співбесіду троє.

-  Там дуже високі вимоги щодо фізичної підготовки, це біг на 3 кілометри, відтискання, рукопашний бій. У такі нормативи непросто вкластись. Поки що троє, але пошук людей продовжується, бо нам потрібні люди на три області, – розповіла Ольга Ангелова.
Бійці пройшли спецперевірки та військово-лікарську комісію, потому склали присягу й отримали службові посвідчення з нагрудними знаками.

Попереду у них – тренування та спеціалізоване навчання, після якого вони зможуть приступити до виконання обов'язків. Зона відповідальності підрозділу особистої безпеки суддів та взводу швидкого реагування поширюватиметься на три області: Рівненську, Житомирську та Волинську. 

Нагадаємо, що у територіальному управлінні Служби судової охорони оголосили конкурс із пошуку бодігардів для суддів та членів їх сімей. Начальник управління Віктор Мороз зазначив, що це мають бути люди віком від 24 до 44 років. Він припустив, що найбільше підійдуть співробітники силових структур, які мають хорошу фізичну форму, навички стрільби та тактичної підготовки. Призначати особистих охоронців суддям мають відповідними ухвалами, якщо існує реальна небезпека життю та здоров'ю, або надходять серйозні погрози. Такі випадки, повідомив голова Рівненського апеляційного суду, бували, навіть із суддями в районних центрах.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також