У Рівному відкрили дошку пам’яті загиблому Герою України, який врятував ціною власного життя 20 побратимів на Чернігівщині

537 0

Ми у соцмережах:

У Рівному відкрили дошку пам’яті загиблому Герою України, який врятував ціною власного життя 20 побратимів на Чернігівщині

Сьогодні на фасаді Рівненського ліцею “Колегіум” відкрили дошку пам’яті загиблому Герою Назару Небожинському. 23-річний Назар загинув 30 березня 2022 року, під час боїв за Чернігівщину. Хлопець ціною власного життя врятував 20 побратимів. Він підбив три ворожі «броні», однак остання з них встигла зробити смертельний постріл.

- За нашою БМП було 20 людей. Якби він не зробив, того що зробив, нас би просто всіх двадцятьох розірвало на шмаття. Небожинський Назар – справжній герой. Він нас врятував своїм життям,розповів побратим військовика. 

Назар був спортсменом, вихованцем рівненського бейсболу. У мирному житті хлопець був тренером з бейсболу та софтболу. Він закінчив бакалаврат, здав вступний в магістратуру на іноземну мову. Але вирішив все ж піти на контракт у ЗСУ.

- Автомобіліста з мене може не вийти, а ось воїни завжди будуть потрібні, - пояснював своє рішення викладачам наш Герой.

Назар Небожинський нагороджений посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Пам’ять про його подвиг назавжди у серцях українців...

Встановлення меморіальних дощок загиблим захисникам України на закладах загальної середньої освіти у Рівненській громаді відбувається відповідно до програми «Рівне - місто Героїв».


Читайте більше: Побратими полеглого рівнянина розповіли про його героїчний вчинок (ВІДЕО) 

У Рівному прощалися з героєм, який врятував двадцятьох побратимів (ФОТО)

Рівнянин, який врятував 20 побратимів, став Героєм України

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також