У Рівному відновили «живе» оформлення субсидій

1526 0

Ми у соцмережах:

У Рівному відновили «живе»  оформлення субсидій

З 1 жовтня у Рівному працівники управління соцзахисту відновили "живий" прийом заяв на отримання компенсацій за "комуналку". До цього звернутися за допомогою можна було онлайн, телефоном, або ж кинувши заяву в скриньку.

У Рівному оформити субсидію тепер можна у ЖКП "Галицьке" та "Покровське", а також в управляючих компаніях "Сонячне", "Західне", "Дім Сервіс" та "Перспективне". Там працівники соцзахисту приймають документи, на підставі яких і призначається компенсація, повідомляє Суспільне.

- Люди приходять, подають заяви декларацій. Консультації в нас можна по телефону, можна подавати заяви онлайн, можна подавати письмово, можна в скриньку кидати, можна просто – ми приймаємо людей, – сказала головна спеціалістка відділу з прийому держдопомог Світлана Черніцина.


Світлана Гусейнова прийшла у ЖКП "Галицьке" на вулиці Відінській, щоб оформити субсидію на житлово-комунальні послуги. Прийняли, каже, швидко і допомогли з оформленням. Жінка не знала, як правильно заповнювати документи, тому прийшла особисто.

З собою потрібно взяти документ, що засвідчує особу.

- Подати паспорт, заповнити декларацію. Всі інші доходи ми беремо з податкової, фіскальної служби і з пенсійного фонду, все, – додає Світлана Черніцина.

Для тих, кому призначили субсидію раніше, нової оформляти не потрібно, – зазначають у відділі прийому держдопомог. Перерахунок здійснюватиметься автоматично.

Триватиме оформлення декларацій на житлову субсидію до грудня.

За даними департаменту розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту облдержадміністрації, на Рівненщині станом на 1 травня 2020-го року житлову субсидію отримували 100,1 тисячі домогосподарств. Станом на кінець серпня це число дещо зменшилось і становило 86 тисяч домогосподарств.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також