У Рівному запровадили карантин через скаженого кота

1337 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

У небезпечній зоні працівники Держпродспоживслужби провели дезінфекцію та вакцинували домашніх тварин від сказу. Рішення про запровадження карантину прийняли після того, як в одному з дворів на вулиці Корнинській виявили скаженого кота. Про нього у Держпродспоживслужбу повідомив рівнянин.

Чоловік приїхав 10 вересня у гості до родичів і на їхньому подвір’ї став випадковим свідком бійки між псом родичів та чужим котом. Він кинувся розбороняти тварин. У результаті кіт загинув, а чоловік одержав подряпини від нього. У неділю, 12 вересня, він звернувся у Держпродспоживслужбу, аби там провели дослідження, чи кіт не був скажений. Наступного дня сказ підтвердили лабораторно, повідомляє Zaxid.net.

Начальник Рівненського міського управління Держпродспоживслужби Анатолій Сасовський повідомив, що собака був вакцинований, а чоловік звернувся у лікарню.

Того ж дня на подвір’ї провели дезінфекцію. Рішенням надзвичайної протиепізоотичної комісії, засідання якої відбулося 14 вересня, було визначено небезпечну зону: вулиця Корнинська від перетину з вулицею Чорновола до перетину з трасою Київ–Чоп, далі межа зони проходить по трасі до перетину річки Устя, до вулиці Чорновола і до перетину з Корнинською. У частині цієї зони оголошено карантин.

Працівники Держпродспоживслужби обійшли усі двори у небезпечній зоні і зробили щеплення від сказу котам та собакам. Тим мешканцям, кого не застали вдома, залишили оголошення про те, де можна щепити своїх тварин. Вакцина від сказу є безкоштовною.

У карантинній зоні заборонено проводити виставки тварин та вивозити їх за межі цієї зони. Обмеження триватимуть протягом двох місяців.

Подряпаного скаженим котом чоловіка вакцинують, адже сказ — це смертельна інфекція.

Зазначимо, що від початку 2021 року на Рівненщині зафіксовано 20 випадків сказу у тварин.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також