У Рівному засудили поліцейського за продаж інформації

1639 0

Ми у соцмережах:

У Рівному засудили поліцейського за продаж інформації

У Рівному засудили поліцейського з Вінницької області, який збував за гроші інформацію з обмеженим доступом.

Суд визнав достатніми зібрані під час досудового розслідування докази для винесення обвинувального вироку стосовно оперуповноваженого сектору кримінальної поліції одного із відділів поліції ГУНП у Вінницькій області за несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, та одержання неправомірної вигоди.

Доведено, що офіцер поліції, з корисливих мотивів, використовуючи своє службове становище та маючи доступ зі свого службового комп’ютера до автоматизованих систем Міністерства внутрішніх справ України, систематично збував стороннім особам за грошову винагороду інформацію з обмеженим доступом, що призвело до її витоку.

Всього ж зловмисник одержав від зацікавлених осіб неправомірну вигоду на загальну суму 9 тис грн. У суді обвинувачений визнав вину в повному обсязі.

Рівненський міський суд призначив поліцейському покарання -  позбавлення волі строком на 3 роки. Одночасно суд застосував вимоги статті 75 Кримінального Кодексу  України та звільнив чоловіка від відбування основного покарання із встановленням іспитового 2-річного строку з покладенням певних обов’язків. Чоловіка зобов’язано сплатити 25500 грн штрафу та  його позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 3 роки, повідомляє Рівненська місцева прокуратура

Читайте також  Двох поліцейських зловили на збуті службової інформації


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також