У Рівному змагалися найспортивніші «лелеченята»

1129 0

Ми у соцмережах:

У Рівному змагалися найспортивніші «лелеченята»

Вже дев’ять років поспіль під егідою Національного олімпійського комітету України в Рівненській області проводиться Всеукраїнський спортивно-масовий захід серед дітей «Олімпійське лелеченя», який передбачає проведення шкільних, районних, міських, обласних та всеукраїнського етапів, щорічно. Не став винятком й 2018 рік.

Днями 12 найсильніших команд з міст, районів та об’єднаних територіальних громад, взяли участь в обласному етапі. Він був проведений в спортивному залі Рівненського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - спеціалізована спортивна школа» №26.

Аби мінімізувати можливість травм серед учасників, для дітей також провели акцію «Do like Olympians» (Роби, як олімпійці!), яка дозволила їм вдосталь розім’ятися перед спортивною боротьбою. Традиційна програма заходу складалася з трьох етапів. Діти намагалися максимально творчо представити свою команду, школу та розповісти про спортивні досягнення рідної «alma mater». На суддів очікували хореографічні постановки, народні пісні адаптовані на сучасний лад, акробатичні трюки та багато іншого. Спортивний етап складався з комбінованої естафети, під час якої діти на швидкість проходили встановлені дистанції. При цьому вони використовували різноманітний спортивний інвентар. А під час Олімпійської  вікторини»  кожній команді потрібно було дати відповіді на понад сотню запитань, що стосувалися олімпійських видів спорту та успішних вітчизняних і закордонних спортсменів.

Цього разу головним фаворитом змагань була команда Рівненського НВК «Колегіум» - заклад є багаторазовим переможцем попередніх років. Навчальний заклад черговий раз підтвердив своє реноме, здобувши перші місця на всіх трьох етапах змагань і впевнено зайнявши найвище місце п’єдесталу перемоги. Саме вони згодом представлятимуть Рівненську область на всеукраїнському етапі. Срібні нагороди вибороли діти з Вельбівненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Острозького району, а бронзу - учні Городищенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Березнівської районної ради. Але цього разу між собою боролися не тільки команди. Перемога в індивідуальних конкурсах цінується не менше, бо вимагає особливої підготовки і витривалості. Такі якості зуміла найкраще продемонструвати Коваль Марина з Клесівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів-ліцею Клесівської селищної ради, яка перемогла в конкурсі «Скакалка», та Горохова Валерія зі Здолбунівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 Здолбунівської районної ради, яка виграла в конкурсі «Гімнастичний».

Всім переможцям та призерам були вручені дипломи, медалі, кубки, спортивний інвентар та література. Але навіть ті команди, яким не вдалося здобути призове місце отримали сувеніри від Відділення НОК України в Рівненській області.

За інформацією прес-служби "Спорт для всіх" 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також