У селі на Поліссі виселяють родину отця УПЦ (МП) з церковного будинку (ВІДЕО)

13422 0

Ми у соцмережах:

У селі на Поліссі виселяють родину отця УПЦ (МП) з церковного будинку (ВІДЕО)

У селі Поліське Березнівського району священику УПЦ (МП) Степану Корольчуку дали два дні, щоб той звільнив парафіяльний будинок, в який повинен вселитися інший отець.

 Про це повідомляє «Рівне. Голос церкви».

Адже місцевий Свято-Михайлівський храм перейшов до ПЦУ.

«Ми будемо робити ремонт, щоб поселити свого батюшку. Поміняємо вікна на пластикові, ще щось, що вважатиме за потрібне громада. Ми не проти, хай вони збираються, але нехай хату нашому батюшці віддадуть і моляться, де хочуть», – пояснила прихильниця ПЦУ присутньому при цьому голові сільради.

Матушка Ніна Корольчук розповіла, що «це не перший раз, коли вони вимагають від нас виселитися з будинку».

«Спочатку вони забрали церкву, тепер хочуть будинок, і це не тільки для того, щоб нас принизити, але щоб нашій громаді не було де молитися», – поскаржилася вона.

Матушка зазначила, що ні наявність маленьких дітей, ні відсутність судових рішень на будинок не зупиняють активістів ПЦУ в їх намірах.

Отець Степан є настоятелем Свято-Михайлівської парафії вже 25 років, 20 з яких з сім'єю живе в церковній будівлі, в яку вклав багато своєї праці. Разом зі священиком проживають п'ятеро його власних дітей, два зятя і двоє маленьких онуків.

Правозахисник Рівненської єпархії УПЦ Раїса Приходько підкреслила, що для виселення священика з родиною з церковної споруди у громади ПЦУ «немає ніяких правових підстав».

«Громада ПЦУ подала позов про виселення, але тільки 25 вересня відбудеться підготовче засідання, на якому буде прийняти рішення про подальший розгляд цієї справи», – пояснила вона.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також