У селі на Рівненщині художник відкриє мистецьку галерею

2586 0

Ми у соцмережах:

У селі на Рівненщині художник відкриє мистецьку галерею

17 вересня о 14 годині відбудеться відкриття галереї "Хлів" українського художника Олександра Гурістюка в селі Глинськ Здолбунівського району.

Про подію митець повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Художник Олександр Гурістюк почав підготовку до відкриття виставки ще під час карантину у 2020 році.

Тоді він розповів "Суспільному", що окрім господарських справ активно займався облаштуванням виставкової зали у колишньому хліві, де органічно поєднуватимуться елементи ультрасучасного модерну і недоторканої автентики.

Темпи облаштування картинної галереї "Хлів" суттєво уповільнилися через карантин, оскільки більшість будівельних магазинів зачинили, а заробітки від продажі робіт були невеликими.

Втім, ідею митця підтримало чимало друзів-художників, які виявили бажання виставити там свої роботи. Сам же він готується представити невідомі картини з раннього періоду творчості.

– Є картини, я їх реставрую потихеньку, бо вони десь валялись у когось. У кого викуповував. Їх ніхто не бачив, абсолютно не знає тої творчості і коли її було написано. Воно писалося на чому попало: на соцобязатєльствах, на портретах Брєжнєва, Лєніна. Все це в мене є, – додав художник.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також