У школах заборонять співати через коронавірус

1310 0

Ми у соцмережах:

У школах заборонять співати через коронавірус

В італійських школах буде заборонено співати на уроках музики у зв'язку з підвищеним ризиком поширення COVID-19

 

Заборона є частиною гігієнічних заходів у новому навчальному році, який розпочнеться в Італії 14 вересня на після шестимісячної перерви.

Заняття відбуватимуться із суворими заходами гігієни, в тому числі учням необхідно буде носити маски, повідомляє Європейська правда.

Знімати їх можна буде тільки в статичному стані з урахуванням відстані не менше одного метра і відсутності ситуацій, які припускають можливість передачі інфекції повітряно-крапельним шляхом, наприклад, спів.

"Дослідження показали, що одна інфікована людина, наприклад у церкві, може заразити до 50 осіб. Інфекція передається через краплі в межах двох метрів, і небезпека зростає при співі", - пояснив вірусолог Андреа Крісканті.

Однак заборона на спів викликала хвилю критики.

"Спів має терапевтичне значення для дітей. Він вчить їх краще ладнати і конструктивно працювати з колективом", - заявила італійська оперна співачка Катя Ріккареллі.

За словами музичного експерта Паоло Ізотта, спів - важлива частина суспільного життя. "Тому ми повинні підтримувати це, а не забороняти", - зазначив він.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також