У старій рівненський «Обнові» буде бізнес-коворкінг з шоурумами

1900 0

Ми у соцмережах:

У старій рівненський «Обнові» буде бізнес-коворкінг з шоурумами

В чотириповерховій будівлі на вул. Поштовій, 2 в центрі Рівного «закипіла робота»: чоловіки виносять важкі мішки до вантажівки, а замість аптеки на першому поверсі — висять довгі чорні завіси з поліетилену. Що за ремонт тут затіяли? — цікавляться рівняни. Як виявилося, міська влада має на половину будинку амбітні плани: отримала на це міжнародний грант, щоб втілити проєкт.

На двох верхніх поверхах так і залишаться працювати чиновники, а у сесійній залі й надалі збиратимуться депутати. Зате унизу згодом чекатимуть людей з бізнесу — і готують їм для цього комфортні умови.

Коротко про зміни у колишній «Обнові» розповів Артем Ганущак, заступник міського голови Рівного:

— Була оголошена закупівля на сайті «Прозорро», відбулися всі процедури — відповідно, звідти виїхали орендарі, які там були. З першого уже виїхали, а зараз виїжджають з другого поверху. Фактично, уже почалися будівельно-монтажні роботи. За отримані грантові кошти під будівництво муніципального бізнес-коворкінгу — задля стимулювання місцевого бізнесу, створення мотивації для реалізації різних місцевих бізнес-проєктів.

На першому поверсі буде розміщено декілька шоурумів для місцевих виробників продовольчої та непродовольчої групи товарів, для енергоефективних компаній (там буде центр енергоефективності для них). Так само туди буде перенесено віддалене відділення ЦНАПу, щоби громадяни могли приїхати і ознайомитися, які є потреби у міста, який бізнес затребуваний і змогли би там одразу зареєструвати фізичну особу-підприємця, наприклад. Також на першому поверсі буде open-space — простір, де можна попрацювати. А на другому буде кілька конференцзалів різної площі та спрямованості, для проведення заходів — в тому числі із бізнесом. Обидва поверхи так само залишаються у комунальній власності.

Як йдеться на сайті «Прозорро», реконструкція приміщення на Поштовій під адміністративну будівлю обійдеться у 29,6 млн гривень (вказано, що співфінансування за кошти Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН-) та кошти місцевого бюджету). Тендер виграло ТзОВ-фірма «Кортакоз». Строк виконання робіт — по 30 вересня включно.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також