У Страсбурзі говоритимуть про Птичу?

1870 0

Ми у соцмережах:

У Страсбурзі говоритимуть про Птичу?

Минулого тижня Світлана Богатирчук-Кривко, український делегат у Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи, повернулася із Страсбурга.

богатирчук — Попереду березнева сесія Конгресу, де також будуть обговорювати українські питання. Перше — це результати моніторингу за виборами у жовтні торік, спостереження, критика, пропозиції. А по-друге, усіх цікавить, на якій стадії в Україні запровадження реформ, адже без цього нам все складніше буде отримати транші та прихильність європейської спільноти. Вірогідно, що на сесії виникне й обговорення релігійного конфлікту у Птичі. — Що змінилося у ставленні європейців до України? — Європі зараз неймовірно важко впоратися з біженцями. Навіть у Страсбурзі до турецького посольства стоїть кілометрова черга. Європейцям дуже хочеться погасити хоч один конфлікт — або у Сирії, або в Україні. Ми на сесії мусимо нагадати їм, що Україна — це буфер між Європою та Росією, тож про нас не варто забувати навіть попри проблеми з біженцями.

Записала Олена РАКС.

Довідка «РВ»

Світлану Богатирчук-Кривко рекомендувала до обрання делегатом у Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи Асоціація міст України. У той час п.Світлана була заступником міського голови і депутатом Рівненської міської ради. У складі делегації — 12 осіб: представники різних областей України, різного рівня рад депутати і міські голови. За вимогами Ради Європи, до складу делегації мають входити представники різних політичних сил, також серед них має бути 30% жінок. Повноваження української делегації, до якої входить представниця Рівненщини, закінчуються цього року після жовтневої сесії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також