У суді поліція не довела провину чоловіка, якого затримали п'яним за кермом

2193 0

Ми у соцмережах:

У суді поліція не довела провину чоловіка, якого затримали п'яним за кермом

Суддя Гощанського районного суду розглянув справу щодо водія, якого помітили нетверезим за кермом у селі Терентіїв.

Ще 14 квітня близько 22:30 у селі Терентіїв на вулиці 17-Вересня патрульні склали адмінпротокол на водія, що керував транспортним засобом марки ЗАЗ VIDA в стані алкогольного сп`яніння. Огляд патрульні проводили на місці зупинки транспортного засобу за допомогою газоаналізатора Alkotest №6810 у присутності двох свідків. Результат огляду становив 2,53 ‰ алкоголю в крові.

Hoshcha.rayon повідомляє, що у суді чоловік вину не визнав, зазначивши, що транспортним засобом в стані алкогольного сп`яніння взагалі не керував, а просто перебував в його салоні з вимкненим двигуном, автомобіль рух не здійснював.

Однак, інспектори поліції не надали доказів, які б доводили факт, що водій дійсно керував транспортним засобом. Оцінюючи протокол на предмет її обґрунтованості, суд констатував, що працівники поліції факт вчинення правопорушення жодним чином не зафіксовували. Зокрема, до протоколу не додали фото та відео доказів, які б підтверджували факт керування транспортним засобом.

За таких обставин факт вчинення позивачем правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 130 КУпАП, є недоведеним. Відповідно до п. 1 ч. 1ст. 247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не могло бути розпочатим, а розпочате підлягає закриттю за відсутності події та складу адміністративного правопорушення. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також