У Суховича знайшли не все?

1546 0

Ми у соцмережах:

У Суховича знайшли не все?

Гучне затримання Віталія Суховича, який очолював Поліський лісовий офіс, запам’яталося тим, що під час обшуку у нього вдома знайшли кілька сумок, туго набитих вільно конвертованою готівкою, та купу інших цінностей. Було очевидно, що слідчі знайшли не все, «зароблене» Суховичем на посаді держслужбовця, тож розмір застави для нього суд у Києві встановив у розмірі 192 мільйонів гривень, що дорівнює п’яти мільйонам доларів. Але Сухович не поспішав діставати таку суму із місць, не знайдених правоохоронцями. Тож мав би сидіти у камері аж до суду. Або у нього і справді стільки не залишилось. В результаті суд вирішив взяти з нього хоча би щось, поступово зменшуючи суму застави. Врешті колишній головний лісник регіону вийшов на волю лише за 15 мільйонів гривень (400 тисяч доларів). Виглядає, що це у нього гроші не останні. Щось підказує, що у підозрюваного Суховича ще залишилось кілька мішків грошей по інших гаражах, а це  значить, що його справа ще не скоро потрапить до суду, якщо взагалі потрапить.

Тим часом Віктор Смаль, голова Держлісагентства, представив у Рівному нового керівника, який після об’єднання опікуватиметься лісами Рівненщини та Волині. Ним став Сергій Чуприна.

Сергій Чуприна народився у селі Степань колишнього Сарненського району. Розпочинав кар’єру на посаді старшого майстра лісу в лісгоспі на Березнівщині, пізніше очолював Клеванський та Остківський лісгоспи. Був заступником керівника у Рафалівському та Костопільському лісгоспах. За поданою декларацією він є власником земельних ділянок розміром 2118 м2, 40 539 м2, 43 695 м2, 42 124 м2 у селі Грушвиця Перша та земельної ділянки розміром 132 м2 та будинком у Рівному. Його дружина Ірина володіє земельними ділянками 1 493 м2 у Городищі, 1 505 м2, 1 505 м2 у Обарові, будинком та наділом у 1800 м2 у селі Грушвиця Перша. Також Сергій Чуприна має 610 тисяч гривень готівки. Чи зберігає він щось іще у підвалі чи гаражі — поки невідомо.

Микола НЕСЕНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також