У ТОВ «Агрохолдинг Зоря» посівна кампанія в розпалі

1604 0

Ми у соцмережах:

Олександр Мельничук

У повітрі п’янко пахне весною. У полі парує земля. Весна кличе аграріїв у поле, позбавивши людей сну та спокою. Невтомно працюють зараз на полях трактори у ТОВ «Агрохолдинг Зоря», що входить до Групи компаній «VITAGRO». З допомогою сучасної техніки завершується посів ярого ячменю. Ця культура займає одне із головних місць у господарстві. Цьогоріч площі під посів ярого ячменю збільшили на третину. Якщо торік вони займали 600 гектарів, то нині вже 900. Культура вигідна і невибаглива, вважає головний агроном ТОВ «Агрохолдинг Зоря» Олександр Мельничук. Тепер головне — використати кожну погожу годину.

— У зв’язку з тим, що зима трохи затрималася, відтермінували посівну кампанію, терміни змістилися, тож тепер будемо надолужувати, — розповідає Олександр Мельничук. — Завдяки керівництву Групи компаній»VITAGRO», яке вчасно забезпечує технікою, насінням, добривами, ми впевнені, що вчасно посіємо. Вже завершуємо сіяти пивоварний ячмінь, що реалізується для виготовлення солоду на пиво. Використовуємо сорт Себастьян — пивоварний ячмінь, який дає непогану урожайність — понад 7 тонн. Загалом насіння закупили елітне. Але в себе на ділянках вирощуємо першу репродукцію, яку використовуємо на основних посівах. Нині на посівній кампанії працює майже 40 осіб.

Що ж до інших культур, то зима хоч і була тривалою та холодною, але й снігу було вдосталь, тож морози не пошкодили озимих культур, які були засіяні восени. У нас посіяно 1030 гектарів озимого ріпаку, 800 гектарів пшениці. Після зими всі посіви у доброму та задовільному стані. Зараз обробляємо пшеницю гербіцидами, і вже почався процес кущення і виходу в трубку. Проведено перший обробіток інсектицидами озимого ріпаку. Сподіваємося, що погодні умови будуть сприятливими і своєчасно проведемо захист озимих культур і завершимо посів пізніх зернових.

Паралельно на полях здійснюють утримання вологи та проводять рекультивацію ґрунту під посів пізніх зернових. Озиму пшеницю, яка після зими тішить око господарів, обробляють гербіцидами, також проводять інсектицидний обробіток. В аграріїв сплановано кожен день. Відразу по завершенні посіву ячменю, каже Олександр Мельничук, розпочнуть посів соняшнику. А це також 600 гектарів площ. За тим на черзі посів кукурудзи, і як добре прогріється грунт — сіятимуть сою. П’ятнадцять одиниць новітньої техніки цілком вистачає, аби виконувати різні роботи на різних полях 7 сільських рад, на територіях яких інвестор орендує землю. Працівники агрохолдингу використовують техніку під час посівів, при підготовці ґрунту, внесенні мінеральних добрив, гербіцидів і для захисту зернокультур.

Пізня зима — не перешкода, впевнені в Групі компаній «VITAGRO», адже з командою однодумців при професійному плануванні, наявності новітньої техніки, насіння, пального можна впоратися із будь-яким надскладним завданням. Нині головне — своєчасно провести посівну кампанію та підживити озимі культури.

Ольга КОВАЛЬЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також