У центрі Рівного зріжуть дерева, щоб посадити нові

1474 0

Ми у соцмережах:

У центрі Рівного зріжуть дерева, щоб посадити нові

Дослідження, яке нещодавно провели, показало, що через п’ять років у Рівному зменшиться кількість дерев. А дерева ж захищають міських жителів від спеки та очищають повітря. Тому вирішили ті, що є, поставити на облік, а хворі дерева замінити здоровими. Порятунок «легень міста» розпочнеться з центральних вулиць.

Оксана Майборода, активістка ГО «Сад історій в Рівному»:

— По-перше, у Рівному висаджували великі дерева, а пізніше, щоб призупинити їхній ріст, комунальники обрізали гілки аж до крони. Від цього дерева почали хворіти. По-друге, територію біля дерева закатували в асфальт аж до стовбура. Звичайно, дерево росло, а його коріння шкодило асфальту, тому його обрізували, що теж шкідливо.

Особливо у центрі багато дерев у непридатному стані та потребують заміни. Із нами погоджується й міська влада. Ми провели благодійний збір коштів, на якому люди пожертвували понад 92 тисячі гривень. За ці гроші буде придбано близько 30 кленів та платанів. Їх ми посадимо у тих місцях, де зелених насаджень не вистачає. Наприклад, на проспекті Миру (біля магазину «Фокстрот»), на вулиці Симона Петлюри, на вулиці Драгоманова (неподалік діагностичного центру), на Соборній (неподалік Свято-Воскресенського собору). А комунальники мають замінити усі хворі дерева.

Окрім цього, домовились, що з наступного року, коли комунальники ремонтуватимуть тротуари, то у спеціально визначених місцях, де немає комунікацій, вони робитимуть нові лунки та невеликі клумби. А ми саджатимемо там нові дерева.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також