У Здолбунові говорять, що візит президента Порошенка був історичним

1717 1

Ми у соцмережах:

У Здолбунові говорять, що візит президента Порошенка був історичним

Уперше Петро Порошенко побував у Здолбунові на Рівненщині, і це стало подією для мешканців цього міста — тим паче сталося це під час Різдвяних свят, а зустріч передбачалась не у вузькому колі, а з усіма охочими.

Охочих почути президента у Здолбунові виявилось багато — зала будинку культури була заповнена вщент. То ж багато хто, незважаючи на мороз, дочекався президента на вулиці — перед тим, як зайти у залу, він поклав квіти до стели Героїв Майдану та Небесної Сотні.

Виступаючи перед здолбунівчанами у будинку культури, президент акцентував на реформах, які роблять Україну інвестиційно привабливою, говорив про заходи, спрямовані на підтримку української мови, розвиток української книги, українського кіно, української музики.

Особливу увагу у спілкуванні зі здолбунівчанами Петро Порошенко приділив армії, зокрема, говорячи про її реорганізацію, повідомив таке:

- У 2020 році Збройні сили України будуть зорганізовані і здатні діяти повністю за стандартами НАТО відповідно до закону про національну безпеку.

Президент впевнений, що шлях України до Євросоюзу та НАТО допоможе забезпечити безпеку українських кордонів і суверенітету. І наголосив, що зусилля українського народу та героїзм армії викликають повагу і розуміння світу та дозволяють українській дипломатії зміцнити міжнародну коаліцію на підтримку України. Йдеться і про санкції, і про допомогу у підготовці фахівців, у постачанні зброї, зокрема і протитанкових ракетних комплексів «Джавелін».

Петро Порошенко зауважив, що членство в ЄС – це й шлях до добробуту:

- Щоб у цьому переконатися, порівняйте, як живуть країни-члени ЄС і народи цих країн, та порівняйте, як живуть країни і народи колишнього Радянського Союзу. Переконаний, що альтернативи у нас нема.

Виголосивши свою натхненну промову, Петро Порошенко запропонував здолбунівчанам ставити йому запитання. Охочих було багато. Запитували його думку щодо продажу землі сільськогосподарського призначення, на який все ще діє мораторій, про створення об'єднаних територіальних громад, про нестачу залізничних вагонів для транспортування зерна. Нарікали на непомірно великі зарплати керівників Нафтогазу, Укрпошти, Укрзалізниці та інших великих підприємств, де держава має частку, запитували про доставку пенсій.

А здолбунівчанка Ірина Мокрик запитала президента, чому українці не відчувають від власної держави захист за кордоном такий, як мають громадяни інших країн. Пізніше стало відомо, що ця дівчина — представниця громадської організації і зараз офіційно працює у Польщі. Президент, звертаючись до дівчини, сказав: «Повертайтеся в Україну, бо всі, хто побував за кордоном, знають, що там добре, але найкраще вдома!». 

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також