Убивця повернувся до Рівного, щоб знайти могилу своєї жертви

3854 0

Ми у соцмережах:

Убивця повернувся до Рівного, щоб знайти могилу своєї жертви

Безробітний і бездомний кавалер-турок може бути цікавим самотнім українкам. Можна тільки припускати, чим: можливо, гарно залицяється або ж є гарячим коханцем. Проте й ревнощі його бурхливі й смертельно небезпечні. Саме через ревнощі турок Каратас Екрем проломив голову рівнянці. Принаймні він так сам стверджує.

38-річна рівнянка Оксана виховувала 10-річну доньку, була заміжньою за громадянином Німеччини з 2019 року.

— Він, ймовірно, виходець зі Сходу, проте має німецьке громадянство, — розповіла одна із сусідок Оксани. — Проте вони мали намір розлучитися. На момент трагедії німець був за кордоном. Оксана була в Рівному. Вона — симпатична жінка, чудова мама. Ми цього турка Екрема бачили не раз під під’їздом, де жила Оксана. Невисокий, худий… І що вона в ньому знайшла? Очікував її не раз під під’їздом з тістечками.

Каратас Екрем — 48-річ­ний турок, який останніх три роки жив в Україні. З Оксаною вони познайомилися в мережі Інтернет.

Заступник керівника поліції Рівненщини Сергій Крошко:

— Він ніде не працював, заробітку особливого не мав. Проаналізувавши його соцмережі, можемо говорити, що він мав багато знайомих серед самотніх жінок. Знайомився з ними через певні додатки та соцмережі, спілкувався. Як кажуть в народі, альфонсом був.

Найімовірніше, Оксана не знала про такий спосіб життя Каратаса. Вона винаймала квартиру на вулиці Волинської Дивізії подобово на кілька днів, де з ним зустрічалася. Того дня, 2 листопада, Оксана пішла на чергову таку зустріч, сказавши 10-річній доньці, що скоро повернеться. Проте увечері так і не повернулася. Рідні забили на сполох.

Наступного дня на квартиру, яку винаймала жінка, навідалася власниця житла і виявила її закривавлене тіло. Оксані кілька разів завдали удари по голові тупим предметом, імовірно — металевою дубиною, позбавивши її життя. Поліція так і не знайшла знаряддя вбивства. Припускають, що одразу після злочину підозрюваний вийшов з будинку і викинув його в смітник.

Тиждень він був у бігах, встиг побувати в кількох областях. До Рівного повернувся буцімто для того, щоб знайти могилу Оксани. Тут на залізничному вокзалі його й затримали. На першому ж допиті зізнався у вбивстві Оксани.

— Вона була заміжня, і він у телефоні Оксани побачив переписку, — додав Сергій Крошко. — Приревнував і під час раптово виниклого конфлікту здійснив убивство.

Під часу суду, на якому Каратасу обирали міру запобіжного заходу, його адвокат Ольга Кобилянська просила відпустити підозрюваного під домашній арешт. Хоча конкретного місця проживання іноземець не має. Аргументувала так:

— В разі поміщення його до слідчого ізолятора йому буде важко спілкуватися з іншими особами, які не володіють його мовою.

Суд все ж відправив його на 60 діб до ізолятора.

— Питання екстрадиції наразі не обговорюється, його судитимуть в Україні, — розповів Сергій Крошко. — Нам вдалося зв’язатися з мамою затриманого завдяки його знайомим з Туреччини. Чоловіку загрожує понад 10 років позбавлення волі за особливо тяжкий злочин — умисне вбивство. Остаточне рішення прийме суд.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також