Укрзалізниця повідомила, які речі забувають пасажири у потягах, та як їх повернути

1456 0

Ми у соцмережах:

Укрзалізниця повідомила, які речі забувають пасажири у потягах, та як їх повернути

По свої забуті чи загублені речі в поїзді на шляху прямування пасажири можуть звернутися на кінцеву станцію прибуття. Зберігаються речі там не більше 30 днів, тому за цей час треба встигнути повернути свою забуту річ. Серед забутого в поїздах зазвичай найбільше телефонів, парасолей та одягу.

Коли пасажир вийшов із вагона на шляху прямування поїзда й одразу ж помітив, що забув у вагоні речі, то він повинен звернутися до начальника тієї станції (вокзалу), на якій вийшов, і написати письмову заяву. У заяві пасажир повинен вказати номер вагона та місце, які займав пасажир, описати забуті речі й зазначити найближчу станцію, на яку пасажир бажає їх перевезти.

Якщо речі були загублені та знайдені не в поїзді, а на певній станції, то вони на цій станції і зберігаються. Пасажирам їх видають лише після перевірки документів, що посвідчують особу.

Про забуті чи загублені речі пасажири можуть повідомляти в контактний центр за номером телефона 0 800 50 31 11 (дзвінки безкоштовні).

При одержанні речей власник повинен сплатити перевізнику належні платежі (за зберігання, упакування, перевезення за тарифом багажу, якщо це мало місце), а також видати розписку довільної форми про одержання речей із зазначенням у ній свого постійного місця проживання, серії та номера паспорта або іншого документа, що посвідчує особу.

Залізничники, які виявляють у поїздах, на станціях і вокзалах забуті чи загублені речі, складають акт з детальним описом загального вигляду знайдених речей та обставин, за яких їх було виявлено.

Чимало речей люди забувають на станції Київ-Пасажирський, де великий пасажиропотік. Знайдені тут речі потрапляють до бюро знахідок. Зокрема, у 2018 році надійшло 1269 речей, із яких власники забрали лише п’яту частину.

Щоб забрати вилучені речі з бюро знахідок станції Київ-Пасажирський, пасажир повинен у заяві зробити опис речей. Якщо речі зберігалися в автоматичних камерах схову, необхідно вказати номер комірки й шифр, або надати жетон, чи за наявності розрахунковий чек.

Якщо речі забуті в будь-якому залі очікування вокзалу станції Київ-Пасажирський, зняті з поїзда або ж знайдені на вокзалі, то оплата за зберігання проводиться в касі стаціонарної камери схову з розрахунком як за речі, вилучені зі стаціонарної камери схову, за кожну добу зберігання. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також