Уламки російської ракети у Сарнах розлетілися на кілометри

6665 0

Ми у соцмережах:

Уламки російської ракети у Сарнах розлетілися на кілометри

За минулі вихідні бомбардувальники Росії випустили по Україні близько 60 ракет. Під час повітряних ударів дісталося й Рівненщині. З території Білорусі дві ракети поцілили по Сарнах, де вбили та покалічили дванадцять осіб. Оскільки ворог використовує старі далекобійні ракети, то їхні уламки розлетілися більш ніж на кілометр від місця вибуху.

Спеціальна комісія з представників місцевої влади констатувала, що вибух у Сарнах завдав шкоди кільком десяткам приватних будівель. Зокрема, вибуховою хвилею було пошкоджено десять приватних будинків, комунальний гуртожиток, п’ять об’єктів автомобільного сервісу, АЗС, два готелі, три кіоски, два магазини автозапчастин та ще два об’єкти іншого призначення.

Олександр Кохан, голова Сарненської районної військової адміністрації:

— На жаль, ворог цілив саме у звичайних людей, і мене переповнюють емоції. Адже ніяка військова логіка не пояснює того, що зробили росіяни. До удару в тому місці вирувало життя. Основний удар припав та СТО й автомобільну мийку на Варшавській трасі. Там було повно людей. У перші години після влучання ракет нам було важливо знайти та витягти з-під завалів потерпілих. Загалом під час цього удару загинуло четверо людей, ще вісім отримали тяжкі травми. Двоє з цих восьми чоловіків, яким пощастило вижити, у край тяжкому стані. Спочатку їм надавали допомогу в лікарні у Сарнах, але згодом перевезли до Рівного для проведення операції.

До кінця дня у суботу, 25 червня, нам вдалося розчистити трасу міжнародного значення та відновити рух. Уже в неділю працювала комісія з обстеження об’єктів, яким завдали шкоди. Пошкодження у будівель типові — десь вибуховою хвилею вибито вікна, десь зірвало дах, а десь потріскалися стіни. Попередньо є один будинок, в якому вже проживати неможливо. Зараз люди звідти виїхали до родичів у село. У свою чергу, міська рада Сарн активно шукає альтернативне житло, щоб надати цим людям. Оскільки росіяни спеціально використали ракети, які завдають великої шкоди, то уламки від них розкидало на кілометри. Фахівці знайшли чималий уламок, який застряг у даху приватного будинку. Цей будинок знаходиться на відстані більш ніж кілометр від місця вибуху.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також