Управління Туровича ще перевірить Держаудитслужба, а дітей у ДНЗ Рівного харчуватимуть запасами, що робили на випадок блекауту

2265 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Нині важко знайти постачальників овочів для харчування дітей у закладах освіти, - пояснюють чиновники. Тож учора міськвиконком прийняв рішення передати на це частину продуктів, які мали би використати у пунктах обігріву, але так і не знадобилися. А згодом знову шукатимуть постачальників через тендери.

Після скандалу із закупівлею макаронів для дитсадків, які рівняни прозвали "золотими" за їхню вартість по 109 гривень за кіло, начальник міського управління освіти Рівного Богдан Турович сам попросив провести службове розслідування і тимчасово відсторонити його від роботи. Воно тривало близько місяця, але порушень не знайшли. Тож з 13 березня Туровичу дозволили повернутися на посаду. Більше того, йому виплатять навіть заробітну плату за цей період - так розпорядився міський голова.

- Богдан Михайлович уже виконує свої обов'язки і працює. Але надалі, знову ж таки, якщо Держаудитслужба виявить порушення в діях, відповідно, подадуть до усіх компетентних органів, які можуть дати правову оцінку. Якщо будуть суди і якісь інші зміни, ми будемо на них реагувати. Те, що було в наших повноваженнях службової комісії, то порушень не було виявлено, - каже профільна заступниця міського голови Марина Кузмічова.

За словами заступниці, порушень не виявлено, бо було надано ряд доказів, що "справді були виставлені тендери, тендери не відбулися. Згідно усіх норм, якими вони коригувалися, всі норми дотримані".

- Хочу додати, що згідно Закону України про державні закупівлі, повноваження здійснення контролю за закупівлями є виключно у Держаудитслужби. Відповідно, ми як комісія, не бачимо підстав того, щоб ми могли ініціювати якісь дисциплінарні догани для посадовців, але ми рекомендуємо звернутися до Держаудитслужби, щоб провели позачергову перевірку ще раз, того тендерного відділу. Це звернення уже направлене, підписане Богданом Туровичем і ми чекаємо, коли Держаудитслужба до нас завітає і буде проводити перевірку уієї документації. І вже Держаудитслужба буде ініціювати далі кроки, якщо будуть виявлені порушення - звернення до прокуратури і відповідних органів. Але ми відкриті, ми готові, щоби нас перевіряли.

Також Марина Кузмічова додала, що донині ведеться досудове розслідування прокуратурою і які будуть результати — невідомо.

 - Чекаємо, що вони нам повідомлять.

Нагадаємо, раніше Богдан Турович пояснив у коментарі Суспільному, чому, на його думку, виникла така ситуація із закупівлею:

"Наша оцінка - що недосконалі законодавчі акти з питань здійснення закупівель, а саме у визначенні ціни, з якої виходити на тендер. І від того виникла проблема, яка полягає в тому, що в договорі і специфікації була зазначена ціна гранична, але ж ми приймали і оплачували товар по середньостатистичній ціні, і підтвердження у нас є в накладній. От і вся проблема загальна".

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також