Урологічні операції для порятунку життя без жодного розрізу

2716 0

Ми у соцмережах:

Урологічні операції для порятунку життя без жодного розрізу

Сьогодення української медицини в результаті реформування має не лише негативні наслідки, але і позитивну сторону — виконання державно-при­ват­ного партнерства у сфері впровадження складних, високоточних та дорогих медичних технологій. Прикладом реалізації такого партнерства є приватний спеціалізований кабінет урології, який розміщений у Рівненській міській лікарні № 2 (колишня залізнична).

Протягом останніх трьох років спеціалізований кабінет урології став одним із провідних вузькоспеціалізованих медичних закладів Західного регіону України з лікування сечокам’яної хвороби.

Хворі з трьох областей їдуть до Рівненської міської лікарні №2 (колишня залізнична). Адже саме тут проводять малоінвазивні операції, які не потребують хірургічного втручання. Усе завдяки унікальному обладнанню, яке дробить каміння сечовивідної системи без контакту з каменем та без жодного втручання до пацієнта під час операції. Апарат дуже прогресивний, подібного практично неможливо знайти на Західній Україні.

У спеціалізований кабінет урології можна потрапити в зручний для хворого час. Тут ви не стикнетеся з проблемою доступу до лікування, яка, на жаль, існує у державних лікарнях. Адже для отримання державних послуг потрібно пробути бозна-скільки часу в черзі. Навчений же німецькими фахівцями медичний персонал приватного кабінету готовий прийняти пацієнта за першої ж потреби.

За словами лікаря-уролога Романа Давидюка, їхній метод лікування є найбільш сучасним, бо всі маніпуляції здійснюються без хірургічного втручання. Наприклад, в інших медичних установах каміння витягують через сечовід, що призводить до травмування м’яких тканин та великого ризику ушкодження сечоводу, і людина може залишитися інвалідом до кінця життя. В свою чергу, безконтактний метод не завдає жодної шкоди здоров’ю пацієнта:

Оскільки ми є амбулаторним спеціалізованим кабінетом урології, де проводять лікування за європейським протоколом, то пацієнт уже приходить до нас після обстеження. Тобто клінічний лікар хворого встановлює діагноз та рекомендує лікування, а ми уже вивчаємо результати усіх обстежень. За потреби застосовуємо свій УЗД-апарат. Якщо усе збігається, то я розповідаю хворому, як буде проходити процедура.

В середньому операція з дроблення каміння сечовивідної системи займає до години. Загалом під час процедури лікар в онлайн-режимі бачить, як поводиться камінець. Адже є таке каміння, яке може розлетітися і за півгодини, але буває й довше.

Після операції хворий отримує подальший інструктаж, що йому робити вдома. Адже те, що залишилося після дроблення каменів, має самостійно вийти з організму. Протягом усього цього часу лікар амбулаторно лікує пацієнта. Для зручності хворий має особистий мобільний телефон лікаря, якому може зателефонувати у будь-який час.

Уже через десять днів проводиться контрольний огляд хворого. Зазвичай у 80% пацієнтів каміння розлітається за першої процедури, а близько 20% пацієнтів потребують повторного дроблення. Його проводять безкоштовно. Якщо повторної маніпуляції пацієнт не потребує, йому видають рекомендації щодо дієти та опис проведеної процедури. Усі ці документи пацієнт може показати сімейному лікарю.

Лікар-уролог Роман Давидюк пригадує одного зі своїх останніх пацієнтів з Волині, який спеціально їхав до них у Рівне. Адже в лікарні у Луцьку хворого переконували погодитися на хірургічне втручання. Однак лягати під ніж з наркозом той відмовився, а в Рівному йому безболісно роздробили усе каміння, що пришвидшило і в рази здешевило лікування. За такого методу хворому не потрібно було лягати у стаціонар лікарні та ще лікуватися після операції.

Урологічний кабінет в Рівненській міській лікарні №2 — приватний. Це дозволяє вести прозору цінову політику без прихованих витрат. Зазвичай у державних клініках лікування лише на словах безкоштовне. Однак ще перед самою операцією хворому видають великі списки того, що він має купити, не кажучи уже про «вдячність» лікарю. У приватному ж кабінеті вартість послуг складає 6 850 гривень. У цю суму входять послуги лікаря, медикаменти, обстеження та два дроблення. Людина більше нічого не оплачує.

Усі маніпуляції проводяться на дорогому апараті німецької фірми Dоrniег. Ця компанія є розробником такого унікального методу лікування та лідером з продажу урологічного обладнання у світі. Сам же стіл апарата витримує пацієнта, який важить не більше 120 кілограмів.

Додамо, що приватний урологічний кабінет знаходиться на другому поверсі Рівненської міської лікарні №2 (колишня залізнична). Записатися на прийом та отримати консультацію можна з понеділка по п’ятницю (з 9-ї до 16-ї години) за номером телефону: (098) 582-44-58.

Ліцензія МОЗ України серія АЕ № 282510 від 25.08.2013 року


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також