В лікарню не взяли, бо хворий...

7610 1

Ми у соцмережах:

В лікарню не взяли, бо хворий...

Хворого на тяжку форму пневмонії рівнянина відмовилися госпіталізувати до Рівненської центральної міської лікарні. Черговий лікар побоявся класти у відділення пацієнта, який перехворів на туберкульоз. Чоловік помер би, якби його родичі не поскаржилися керівництву лікарні та чиновникам.

Олена Романова, юрист Української Гельсінської спілки з прав людини у м.Рівному:

— Чоловік в минулому перехворів на туберкульоз, у нього були залишкові явища від перенесеної тяжкої хвороби. Захворівши на запалення легень, він звернувся у тубдиспансер, але там йому відмовили в госпіталізації через реорганізацію закладу. Тоді він звернувся у Рівненську міську лікарню. Слід зауважити, що він перебував у критичному стані. І все ж черговий лікар, призначивши йому лікування, теж відмовив у госпіталізації, пояснивши це тим, що в пацієнта – туберкульоз. 

Олег Степчин, лікар-інфек­ціоніст:

— Такий факт і справді був. Черговий лікар, який приймав пацієнта, раніше отримував догани за упереджене ставлення, зокрема, до ВІЛ-інфікованих пацієнтів. Розібравшись у ситуації, я написав службову записку з роз’ясненнями. В ній сказано, що пацієнт справді поступив до лікарні у тяжкому стані, він задихався і потребував госпіталізації. Черговий лікар неналежно оцінив його стан, і це призвело б до летальних наслідків. Добре, що родичі пацієнта здійняли галас і добилися того, що чоловіка поклали у лікарню. Він лікується там вже півтора місяця і на 100% не зможе відновити своє здоров’я. Одна з причин – йому невчасно надали медичну допомогу. Службову записку, в якій зазначено про 10 порушень з боку лікаря під час огляду пацієнта, я передав в управління охорони здоров’я.

Вікторія Покоєвчук, заступниця начальника міського управління охорони здоров’я:

— Скаргу пацієнта розглядає обласне управління охорони здоров’я. Звичайно ж, і ми вивчимо ситуацію. Це людський фактор, його не уникнути. Треба більше вести роз’яснювальну роботу з лікарями.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також