В Острожці - День жалоби за пішоходом, якого збив на смерть п`яний голова ОТГ (оновлено)

14291 2

Ми у соцмережах:

В Острожці - День жалоби за пішоходом, якого збив на смерть п`яний голова ОТГ (оновлено)

В селі Острожець Млинівського району 16 серпня оголосили Днем жалоби, через загибель 20 -ти річного жителя села Артура Гулія.

Інформаційний портал Млинова повідомив, що відповідне розпорядження підписав голова Острожецької сільської ради Тарас Гордійчук. Згідно з документом, установам та організаціям незалежно від форми власності, рекомендовано скасувати проведення розважальних заходів на цей день.

Нагадаємо, 14 серпня у селі Острожець 40-річний Леонід Прудніков, голова Ярославицької об’єднаної територіальної громади, наїхав автомобілем «Ford S-Max» на 20-річного пішохода Артура Гулія. Потерпілий помер на місці пригоди. Прудніков відповідно до медичного освідування перебував у стані алкогольного сп’яніння: алкотестер показав 1,92 проміле. Чоловіка затримали,  помістили на три доби до ізолятора тимчасового тримання та відпустили звідти додому, хоча поліція хотіла його спровадити у сізо. 

Пресслужба прокуратури Рівненської області повідомила РВ, що відповідно до ч. 2 статті 177 КПК України підставою застосування будь-якого запобіжного заходу є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення. Повідомлення про підозру здійснюється при наявності достатніх доказів для підозри особи у вчиненні кримінального правопорушення. Варто зазначити, що кримінальне правопорушення, передбачене статтею 286 Кримінального Кодексу України відноситься до категорії злочинів з необережною формою вини. Дорожньо-транспортна пригода за участю голови однієї з об’єднаних територіальних громад, яка була 15 серпня, сталася в умовах неочевидності, що вимагає від органу досудового розслідування проведення ряду необхідних судових експертиз, висновки яких є ґрунтовним доказом доведеності вини особи. На даний час, у кримінальному провадженні призначено ряд судових експертиз та проводяться всі інші необхідні слідчі дії, по завершенню яких, при наявності достатніх доказів, буде вирішено питання про повідомлення особі про підозру та обрання запобіжного заходу.

Читайте також: П`яний водій збив "Фордом" на смерть пішохода

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також