В Острозькій академії відкрили міжнародну виставку репортерських фотографій

868 0

Ми у соцмережах:

В Острозькій академії відкрили міжнародну виставку репортерських фотографій

У науковій бібліотеці Острозької академії виставили 50 найкращих репортерських фотографій авторів зі всього світу.

Вона стала підсумком четвертого міжнародного конкурсу репортерської фотографії LifePressPhoto.  Олександр Харват, фотограф й ініціатор демонстрації світлин, називає цю виставку однією з наймасштабніших серед подібних в Україні. 

- Нині фотожурналістика перейшла на нову віху розвитку, адже відмерла аналогова фотографія, і фотомистецтво з одного боку стало простішим – «цифра» дозволяє робити миттєві фотографії, а з іншого суттєво погіршилася якість репортерських світлин, – розповідає фотограф, організатор виставки Олександр Харват.

Острог. район повідомляє, що на конкурс фотографи з 29 країн світу подали майже 4500 тисячі фотографій, а в експозиції розміщено 50 найкращих світлин. За результатами конкурсу також видрукувано каталог-альбом світлин переможців.

У межах конкурсу відбирали найкращі світлини в шести категоріях (гарячі новини; люди в новинах, портрет; повсякденне життя; спорт; мистецтво, розваги; природа, навколишнє середовище), назвавши найліпші одиночні знімки та серії фото.

Виставка репортерських світлин, яка діє в НаУОА – це своєрідний зріз життя в світі за останні два роки, адже до участі в конкурсі приймали саме світлини 2016–2017 років.

Олександр Харват наголошує, що цю виставку важливо відвідати і студентам-журналістам, і фотографам-любителям, аби побачити найкращі зразки світового фото.

Під час відкриття виставки організатори нагородили переможців конкурсу, вручивши сертифікати та медалі, а всі охочі могли оглянути експозицію та почути деякі секрети професійної майстерності від фотографів-професіоналів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також