В старій «Русані» знову було людно

1442 0

Ми у соцмережах:

В старій «Русані» знову було людно

Історична будівля на розі вулиць 16 Липня та Драгоманова у центрі Рівного, яку суд повернув у власність міста, довгий час стояла порожньою та занедбаною. Аж раптом минулої суботи там вперше зібралися люди — на подію, яку організувало міське управління культури і туризму. Обговорювали концепцію МОХу — міжкультурного об’єднувального хабу. Так рівненські митці називають простір, де збиратимуться на творчі зустрічі.

— Цей будинок понад 200 років тому збудували князі Любомирські, і як же символічно саме тут презентувати концепцію, адже вони натхненно працювали над розвитком культури нашого міста: проводили мистецькі салони, організовували концерти, виставки, бали, запрошували митців, художників, скульпторів у Рівне, — написала Олена Хмельник з ГО «Агенція сталого розвитку міста».

Член наглядової ради Українського культурного фонду Володимир Воробей повідомив, що на цій зустрічі йшлося про потребу «добротного історичного дослідження будівлі» перед плануванням простору.

Світлини інтер’єру у соцмережах викликали жваве обговорення серед тих, кому доля будівлі небайдужа, але побувати всередині на зустрічі — не довелося. Чимало містян цікавляться, а чи є надія на реконструкцію? Поки про такі плани не чути.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також