В «Золотій підкові» не купують. Хоч і дешево

1649 0

Ми у соцмережах:

В «Золотій підкові» не купують. Хоч і дешево

Майже 10 років 53 вкладники у будівництво житлового комплексу «Золота підкова», що на розі вулиць Соборної та Корольова у Рівному, чекають на свої квартири. У 2013 році будівництво перебрав на себе концерн «Східноєвропейський будівельний альянс». Нові забудовники пообіцяли за рік здати в експлуатацію першу чергу будинку. Тепер, коли минуло два роки, а будинок не завершений, кажуть — грошей немає.

золота пидкова 2 Власники недобудованих квартир оббивають кабінети обласних та міських чиновників і навіть ночували якось в міськвиконкомі. Проте на забудовника погрози не надто діють. Той каже — немає грошей. Днями у кабінеті першого заступника голови Рівненської ОДА Юрія Приварського відбулася нарада щодо «Золотої підкови». Чиновники придумали одне — вкладникам відповісти на їхні запити, надавши всі документи, які мають. Іншим способом допомогти будівництву, кажуть, не в силі. Юрій Приварський, перший заступник голови Рівненської ОДА:

— Торік на Рівненщині було чотири проблемних довгобуди, тепер залишилася лише «Золота підкова». Перша черга її має 95% готовності. Добре, що концерн хоч взявся добудувати цей будинок. Але половина площ у ньому нереалізована. Навіть попри те, що забудовник пропонує продаж квартир за найнижчими у Рівному цінами. А нема грошей — не будують, не будують — то й нема грошей. І так по колу. Якби хоч частину квартир продали, першу чергу здали б в експлуатацію. Рівненська ОДА могла б купити соціальне житло у «Золотій підкові», але якщо піде на такий крок, посиплеться гора критики.
Сергій Полоцький, директор концерну «Східноєвропейський будівельний альянс»:
— Нам би три трикімнатні квартири продати — і до Нового року ми б здали вже першу чергу — 4-й та 5-й під'їзди на 80 квартир. У першій черзі квартири отримають 28 вкладників із 53, які здавали гроші раніше. Ще квартир з 10 ми продали і на ці гроші змогли будувати, але половина квартир навіть у цих під'їздах непродана. Усе через негативний імідж, який нам створили численними судовими позовами і скаргами. У під'їзди першої черги підведено всі комунікації, але ми їх не підключали ще, щоб не платити за воду, освітлення, газ. Для того, щоб здати в експлуатацію ці два під'їзди, нам не вистачає приблизно 2,5 млн. грн. Третій під'їзд також має високий ступінь готовності, і ми могли б добудувати його уже у першому кварталі наступного року. А перший та другий під'їзди нам би потім пішли легше. Там нема трикімнатних квартир, які неохоче купують.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також