Весна і літо на Львівському тижні моди

3240 0

Ми у соцмережах:

Весна і літо на Львівському тижні моди

Модні тенденції весняного та літнього одягу, купальників, весільних та вечірніх суконь, шкіряного взуття, а також і чоловічу моду продемонстрували українські, білоруські та грузинські модельєри на показах Львівського тижня моди, що відбувся наприкінці жовтня у Львові. Спеціальним гостем Lviv Fashion Week весна-літо 2011 став всесвітньо відомий дизайнер одягу, засновник бренду Kenzo Кензо Такада.

Купальники Колекцію купальників з дуже тонких тканин представили на Lviv Fashion Week Анна-Марія Васильєва та Соня Кулиняк. Тканини вибирали спеціально для створення образу колекції «Гарячий шок» — високоякісний шифон та лайкру. Кольори — чорний, білий, поєднані з кремовими та шоколадними відтінками. Прикраси у вигляді маленьких ланцюжків, доповнення — легкі накидки та мантильї. У фасонах молоді дизайнерки надали перевагу стилю 60-х років, аби в загальному образі чуттєвість та елегантність переважали над відкритою сексуальністю, яка, як вони вважають, уже не така цікава.

У шовках, шифоні та мереживах Колекцію суконь «Fioritura», або «цвітіння», представила дизайнер Alisa Shevo. Використані високоякісні тканини — натуральний шовк, мереживо, бавовна, шифон, а також оксамит на шовковій основі та вовна. В колекції домінують мережива ручної роботи. Дизайнер пропонує класичні кольори — чорний, коричневий, бузковий та усі пастельні відтінки. Alisa Shevo стажувалася у французькому місті Безансон, мала там власне ательє. Тому саме культура та мода Франції вплинули на її творчість. Львівські дизайнерки Соломія Яцентюк та Світлана Микитюк на весну й літо запропонували комерційну колекцію, тобто те, що вигідно і швидко продається. Кольори класичні, які подобаються і пасують усім — білий, сірий, чорний і червоний. Дизайнери використали оригінальні прикраси зі скла, скориставшись послугами інших майстрів. Тканини — шовк, шифон, костюмні натуральні та трикотажні. Вишивки та принти — авторські, але вишивка машинна, щоб моделі легше було тиражувати і продавати. Художник і дизайнер Зінаїда Ліхачова на Львівському тижні моди презентувала свою колекцію вдруге. Її колекції виконані у стилі етно-модерн, що є поєднанням етнічних мотивів, сучасного крою, природних матеріалів та кольорів, ручної вишивки та геометричних елементів. Зінаїда Ліхачова пропонує короткі сукні з графічним візерунком, виконаним у техніці батік, яскраві жакардові жилети, що нагадують колишні українські корсети, проте виконані з сучасних тканин, а також витончені довгі сукні, оздоблені сакральними орнаментами. Взуття — сучасна модель колишніх жіночих черевиків, виконаних з лляного домотканого полотна з кольоровими шнурівками, а також лапаті балетки — стилізовані постоли із шовкових стрічок. Аксесуари, модерні шийні прикраси, п.Ліхачова розробляла сама. Модельєр Ірина Салієва пропонує купальники, плаття, спідниці, шорти, комбідреси, взуття та аксесуари — сумки та прикраси на шию. Вона також використовує легкі тканини, поєднані з мереживом ручної роботи. Окремо — плетені купальники, комбідреси, короткі сукенки та кофтини з також плетеними прикрасами і плетеними босоніжками на шнурівках. Вироби задумані так, що можуть трансформуватися з одних в інші, що робить їх багатофункціональними й практичними.

Зірковий терен «Рептилії» Львівська дизайн-студія «Рептилія» показала багату й різнобарвну колекцію взуття. Частину колекції демонстрували зірки сцени, іншу частину показали на моделях. Кожен виріб колекції виготовлений з натуральної шкіри трансформер, що складається з 2-3 частин, які можуть бути окремими одиницями взуття. Найбільше було літніх ботфортів найрізноманітніших кольорів, виготовлених зі шкіри пітона, кобри, варана, ігуани, крокодила, а також традиційної взуттєвої шкіри, замші, шевро та лакованої шкіри. Дуже ефектно виглядають ботфорти, сплетені зі шкіряних стрічок. Щодо високих шпильок, то і на подіумі, і на вулиці красивіше виглядає взуття на підборах, проте майстри студії готові виконати замовлення як на підборах будь-якої висоти, так і зовсім без них. Співачка Лама, що демонструвала чобітки на показі першою, зізналася, що отримала багато приємних відчуттів від подіуму, а також одержала й дуже гарні чобітки від дизайн-студії, чим теж неабияк задоволена. — Ми добре розуміємо, що є мода для зірок сцени та екрана, і є просто для людей, — коментує директор дизайн-студії Микола Мілабінський, — тому маємо найрізноманітніші пропозиції. І не лише з рептилій, а й зі звичайної взуттєвої шкіри, тільки якісної італійської. Взуття з рептилії дуже практичне, навіть на високих підборах, бо сама рептилія гнучка, а тому її шкіра й найдорожча. Щодо цін, то вони у «Рептилії» формуються індивідуально: можна замовити взуття за 100 доларів, можна за 700-900 і більше, а можна одержати й безплатно, щоправда, для цього треба стати зіркою. На Заході заведено зіркам дарувати моделі, які їм сподобалися, так роблять і у нас.

Оксана Муха та її весільний «VOYAGE» Компанія «Оксана Муха» спеціалізується на створенні весільного та вечірнього вбрання. І хоча сама п.Оксана зізналася, що важко внести щось нове у весільну моду, та вона є поки що єдиним українським модельєром, який досяг світової слави. Вісім її моделей потрапили навіть в журнал для королівських дворів. Показ Оксани Мухи у рамках Lviv Fashion Week відбувся на окремому майданчику лише для запрошених гостей та партнерів компанії з інших країн. — Колекція 2011 року називається «VOYAGE» як віддзеркалення географічного поширення наших суконь у всьому світі через наших міжнародних партнерів, — розповіла Оксана Муха. — Оскільки наші клієнти є у країнах Сходу і Заходу, де мода кардинально відрізняється, ми зробили колекцію різностильовою. Цьогорічна колекція відрізняється від минулорічної новими тканинами, оздобленням та формами. У ній використано ексклюзивні тканини компанії Jakobs Schleifer, нові кристали Swarovski колекції 2012 року та майже вся гама кольорів, залежно від країни, на яку орієнтована сукня. Домінують жовтий, червоний та чорний кольори. У майже всіх моделях поєднано два кольори. Весільні сукні — традиційно білі, біло-рожеві, слонової кістки, кремові. В оздобленні використано мережива, паєтки, оригінальні кристали Swarovski та квіти ручної роботи. Тканини п.Оксана вибирає на виставках. І якщо, скажімо, компанія Jakobs Schleifer, з якою вона співпрацює, продає колекцію тканин одному модельєрові, то іншому такі ж тканини вона не продасть — такі умови. Ціни в бутіках п.Мухи, як і в багатьох її колег, різні. Весільна сукня, приміром, коштує від 6 тисяч гривень залежно від оздоблення. Якщо в ній використані кристали Swarovski, то вона коштуватиме значно більше, є моделі вартістю кільканадцять тисяч гривень. І хоча багато хто з модельєрів не любить говорити про ціни, бо вони зазвичай займаються творчістю, а для продажу наймають менеджерів, нинішня цінова тенденція така: дизайнерська річ не може коштувати менше 300 доларів. Дешевше може бути лише з розпродажу минулих колекцій. Якщо, скажімо, одяг виготовлено зі шкіри, оздоблено хутром або пошито з високоякісних шовку та вовни, то таке легке пальто чи куртка коштуватиме 12-17 тисяч гривень.

Кензо сподобалася українська вишивка Кензо, модельєр зі світовим ім’ям, який за своє життя створив дуже багато найрізноманітніших колекцій, виступає за стирання межі між високою модою і практичною, за те, щоб колекції модельєрів можна було вдягати і носити. — Висока мода залишиться, як би не пробували стирати цю межу, — зауважив Кензо на своїй прес-конференції під час перебування у Львові. - Я й сам ніколи не займався власне високою модою, і більшість дизайнерів відмовляються від цього. Але залишаються тенденції високої моди, що й можна назвати цікавим розвитком. На показах у Львові йому найбільше сподобалося саме використання національних мотивів, зокрема вишивок, — саме це Кензо відзначає як найбільш цінний, самобутній елемент моди кожної країни.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також