Від камери не втечеш: подробиці нападу підлітків з ножем в районі Щасливого

4087 0

Ми у соцмережах:

у колажі використані фото Суспільного

Затримати та ідентифікувати зловмисника, який завдав ножових поранень випадковій перехожій, допомогла камера відео­спостереження. В результаті нападник опинився у камері слідчого ізолятора.

Це сталося о пів на дев’яту ранку у просторі поміж будинками житлового масиву «На Щасливому». Двоє підлітків зненацька напали на жінку, що проходила поруч, один із них вдарив її ножем. Та чи то удар був не дуже сильним, чи ніж — закоротким, але поранення виявилося неглибоким і життю потерпілої нічого не загрожує.

Завдяки одній із камер відеоспостереження, які у новому масиві повсюди, а також свідченням сусідів, вдалося швидко знайти нападників, якими виявилися 15-річні брати-близнюки Богдан та Олександр Процківи. Очевидних мотивів для нападу на 42-річну Ольгу Пічугіну у них не було. Натомість хлопці мали навички східних єдиноборств, набуті на заняттях у спортивному клубі, а також голови, набиті звичним для сучасних дітей відеосміттям.

Батьки близнюків, які працюють у медичних установах Рівного, шоковані тим, що сталося. Тепер їм із цим жити. Іншим же слід затямити дві речі. Батькам — мати уявлення, чим зайнятий вільний час їхніх дітей, а дітям — знати, що тепер всюди є відеокамери, тому втекти, коли що, не вдасться!

Олег Ушкевич, заступник керівника центру екстреної швидкої допомоги:

— Бригада оглянула жінку. По задній поверхні спини в ділянці правої лопатки були два ножові отвори, які кровили. Зліва був один отвір, довжиною 0,5 см, який теж кровив. Рани були непроникаючі, дихання прослуховувалося з обох сторін.

Віктор Мулярчук, торакальний хірург Рівненської обласної лікарні:

— Життю пацієнтки нічого не зарожує, але вона перебуває в шоковому стані. Скоріше за все, життя їй врятувала товщина курточки, в якій вона була.

Роман Штеба, начальник районного управління поліції:

— Юнаки плутаються в показах. Як одна з версій, чому вони це зробили, — це перегляд заборонених фільмів, комп’ютерних ігор, де присутня жорстокість. Хлопці хотіли подібне випробувати, відчути самі.

Богдан Процків, який завдав удари ножем, затриманий і знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Слідчі повідомили йому про підозру — за віком він підпадає під кримінальну відповідальність. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Його брат Олександр поки що проходить у справі як свідок.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також