Від Рівного до Луганська: вийшла книга історій про місцеві Євромайдани

1245 0

Ми у соцмережах:

Від Рівного до Луганська: вийшла книга історій про місцеві Євромайдани

У Рівному відбулася презентація книги «Майдан: усна історія», у якій зібрані інтерв’ю з учасниками та очевидцями Євромайдану.

Збірник складається з двох частин, розділи в яких подаються за назвами областей.  Перша частина  вийшла ще у 2017 році, до неї увійшли регіони  від Криму до Лугансьої області. Цього року вийшла друком друга частина, у якій зібрано події західних областей, зокрема Рівненської.

- Ще з початку подій на Майдані Український інститут національної пам'яті розпочав збирати усні коментарі в учасників Євромайдану у різних регіонах України, - розповіла Леся Онишко, секретар Національного музею Революції Гідності. – Протягом півтора року було зібрано понад дві тисячі аудіо- та відео інтерв’ю, з яких пізніше вирішили сформувати книгу. До проекту долучилося багато краєзнавців та істориків, які хотіли, щоб збереглася пам'ять про події  Майдану в усіх областях України.  

Книги можна буде читати онлайн, окрім того, вони будуть у бібліотеках.

-Нам варто памятати, що Майдан триває ще й досі, ми щодня творимо його продовження, будуємо країну, на нас лежить велика  вдповідальність – досягнути того ідеалу, за який загинула не одна людина,-  прокоментував один з організаторів рівненського Майдану Сергій Штурхецький.

Книга створена Українським інститутом національної пам'яті у рамках однойменного проекту «Майдан: усна історія», який діє з весни 2014-го.

До слова, під час презентації у Рівному була представлена ще одна книга – збірник розповідей 25 жінок, які є учасницями бойових дій на сході України.

Історії у книзі «Дівчата  зрізають коси» зібрала з листопада 2017 до липня 2018 року воєнна кореспондентка Євгенія Подобна.

Надія КРИВКО.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також