Від яких продуктів краще відмовитися при прийомі ліків

749 0

Ми у соцмережах:

Від яких продуктів краще відмовитися при прийомі ліків

Вчені з'ясували, що деякі продукти можуть знижувати ефективність прийнятих ліків.

Наприклад, грейпфрут і грейпфрутовий сік містять антиоксиданти, які благотворно впливають на організм, але небезпечні при прийомі ліків. Деякі сполуки грейпфрута можуть блокувати дію ферментів печінки і кишечнику. І тоді, навіть дотримуючись дозування ліків, можна зіткнутися з ефектом передозування.

Людям з хворим серцем фахівці рекомендують відмовитися від капусти під час прийому препаратів для розрідження крові. У всьому винен вітамін К, який блокує дію препаратів, що перешкоджають утворенню тромбів.

Сир твердих сортів містить тирамін. Це хороший засіб для звуження судин. Але під час лікування гіпертонії або прийому антидепресантів цей сир може знизити або взагалі скасувати ефективність медпрепаратів.

Від бананів варто відмовитися тим, хто лікується від гіпертензії. Через побічний ефект препаратів — накопичення калію в крові — в поєднанні з бананами може призвести до порушення серцевого ритму.

Апельсини і апельсиновий сік не рекомендується вживати при прийомі аспірину. Аналогічно мандарини, лимони та інші цитрусові. Таке поєднання може призвести до сильного подразнення слизової шлунка, що небезпечно при гастриті.

Приймаючи антибіотики, не варто пити молоко. Воно повністю скасовує ефект препаратів через кальцій, який зв’язує антибіотики і виводить їх через кишечник, не дозволяючи засвоюватися.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також