Обід для волосся

924 0

Ми у соцмережах:

Обід для волосся

Що варто додати у свій раціон, щоб мати красиву шевелюру.

Креветки. Вони володіють багатим складом: вітаміни групи В, А, Е, РР, D, залізо, калій, кальцій, цинк, магній, марганець, мідь, йод, омега-3, омега-6. До того ж, це цінне джерело білка при невисокій калорійності. Креветки корисні тим, хто хоче скинути зайву вагу без шкоди для зовнішності та здоров'я. Крім іншого, вони захищають шкіру від передчасного старіння, запобігаючи появі зморщок.

Авокадо. Цінне як важливе джерело вітаміну Е, необхідного для прискорення росту волосся. До того ж, авокадо широко використовується в косметології, а також як компонент для домашніх масок з догляду.

Жирна морська риба. Це сьомга, лосось, скумбрія, форель, оселедець. Рекомендується їсти 1-2 рази на тиждень. Найкраще запікати або готувати на парі.

Ягоди. Допомагають волоссю стати міцнішим, захищаючи від посічених кінчиків та інших пошкоджень, які часто стають причиною ламкості. Крім іншого, всі ягоди мають потужний антиоксидантний склад, що є надійним захистом від вікових змін.

Яйця. Добре втамовують голод; якщо з’їсти на сніданок, захищають від переїдання протягом дня і насичують організм поживними речовинами, необхідними для краси і здоров'я.

Молочна продукція. Є цінним джерелом кальцію, необхідного для міцності волосся. Найкраще обирати нежирні варіанти без додавання цукру, щоб захиститися від зайвої ваги.

Банани. Завдяки поживним речовинам, що входять до їхнього складу, сприяють прискоренню росту волосся і зміцненню його структури.

Також слід включити у своє меню сою, насіння, оливкову олію, яловичу печінку, горіхи, ківі, моркву і шпинат.

Салонні процедури і навіть професійна косметика з догляду за волоссям надають лише зовнішній вплив, що на деякий час дозволить волоссю візуально виглядати більш привабливо. Але як тільки ви перестанете застосовувати підтримуючі процедури, волосся повернеться до свого початкового стану або навіть виглядатиме гірше. Тому будь-яку проблему з волоссям слід вирішувати «зсередини» за допомогою збалансованого раціону.

Якщо волосся швидко стає «несвіжим», це свідчить про те, що організму не вистачає вітамінів групи В; при втраті кольору варто звернути увагу на продукти, багаті на білок; якщо волосся схильне до ламкості, потрібно додати цинк і вітамін В. А якщо вас турбує проблема посічених кінчиків і загалом стан волосся залишає бажати кращого, варто звернути увагу на продукти-джерела незамінних жирних кислот.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також