Відеокамери стежать за половиною школярів Рівного

781 0

Ми у соцмережах:

Відеокамери стежать за половиною школярів Рівного

Щоб учнів не турбували хулігани з вулиці, а до закладів не проникали крадії та інші небезпечні гості, все більше міських шкіл обладнують системою відеоспостереження. Датчики також реагують і на дим, тож в разі чого попередять про пожежу. Чиновники очікують, що за кілька місяців така система з’явиться по всіх ліцеях та гімназіях міста.

Євгеній Іванішин, заступник міського голови Рівного:

— В рамках проєкту «Безпечна дорога додому» обладнано 22 освітніх заклади системою відеоспостереження, датчиками, які стежать за рухом і за незаконним проникненням, датчиками задимлення і датчиками підтоплення. Ми не закуповуємо ці речі, а отримуємо як послугу. При цьому маємо можливість економити кошти міського бюджету — бо після встановлення такої системи зменшуємо кількість штатних охоронців. На першому етапі йдеться саме про школи, а вже потім про дитсадки. Адже зі шкіл діти самі додому повертаються, а із садків їх забирають батьки.

Віктор Шакирзян, в.о. міського голови Рівного:

— Керівник закладу сам визначає, де йому встановлювати відеоспостереження, в яких точках. Директори дуже задоволені, бо це все робиться оперативно. Це дає можливість під’єднати до одного центру безпеки і бачити, що відбувається взагалі в освітніх закладах і не тільки. Це сучасне нове обладнання, система «Аякс», вона також автоматично включається, коли є тривога. Спочатку ми зробили два пілотних проєкти — це були 12-та та 16-та школи, вони показали позитивний результат, і це стало хорошою практикою. Бо раніше було багато звернень по школах, що відбуваються крадіжки та інші інциденти.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також