
Басматі, пропарений рис, коричневий, чорний та червоний - нині є вибір на будь-який смак. Який обрати, вирішувати вам.
Басматі – популярний, але не найкорисніший варіант. Причини:
• глибока переробка зерна;
• високий глікемічний індекс;
• швидке засвоєння.
Пропарений рис – більш здоровий вибір:
• містить складні вуглеводи;
• повільніше перетравлюється;
• зберігає корисні речовини;
• за складом близький до бурого рису.
Інші корисні варіанти:
• бурий (коричневий) рис – має максимальну користь;
• чорний рис – багатий на антиоксиданти;
• червоний рис – містить особливі антоціани.
Рекомендації щодо вибору:
• віддавайте перевагу менш обробленим видам;
• перевіряйте склад та спосіб обробки;
• слідкуйте за глікемічним індексом;
• враховуйте індивідуальні особливості організму.