Відійшов у вічність відомий на Рівненщині громадський діяч та письменник

1599 0

Ми у соцмережах:

Відійшов у вічність відомий на Рівненщині громадський діяч та письменник

Вчора на 91-му році життя відійшов у вічність знаний у Дубні громадський діяч, голова правління громадсько-просвітницького Фонду ім. Івана Фещенка-Чопівського “Джерело” Ярослав Гелетій.

Просвітянин, письменник, публіцист, видавець, краєзнавець, кандидат технічних наук, член Національної спілки журналістів України, справжній патріот - всі ці слова про Ярослава Гелетія, надзвичайно багатогранну та талановиту людину.

Ярослав Гелетій народився 19 лютого 1933 року в містечку Колки на Волині у сім’ї репресованого радянською владою українського патріота. Середню школу закінчив золотим медалістом, Львівський політехнічний інститут - з відзнакою. Будучи надзвичайно освіченою, інтелігентною людиною та справжнім патріотом, прожив непростий життєвий шлях.

Понад 25 років життя Ярослава Гелетія пройшли у місті Дубно. Тут вийшли масовими накладами сотні тисяч примірників газети “Промінь” для українців Республіки Комі, талановиті збірки бібліотечки імені В’ячеслава Чорновола, серія книг “Комі-ГУЛАГіана”, альманаху “Український вісник”. На знак пошани від дубенчан був удостоєний найвищої нагороди міста Дубна - “Кришталевого жолудя” та Міжнародної літературно-мистецької премії імені Авеніра Коломійця.

Дубенська міська рада, виконавчий комітет висловлюють щирі співчуття рідним та близьким у зв’язку з такою непоправною втратою. Нехай світлий спомин про Ярослава Григоровича назавжди залишиться у серцях усіх, хто його знав, любив та шанував. Вічна та світла пам'ять. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також