Відомий поет-бард з Рівненщини має тепер свою зірку на Алеї зірок

1347 0

Ми у соцмережах:

Відомий поет-бард з Рівненщини має тепер свою зірку на Алеї зірок

Митець, який довгий час жив та працював у Рівному, отримав власну зірку на Алеї зірок у Тернополі. Так відзначили тернополяни Олександра Смика, українського барда, поета, драматурга, члена національних спілок України: театральних діячів, кобзарів, журналістів, письменників та Всеукраїнської музичної спілки.

- Дякую Богу, що дожив! Дякую людям, що не забули!!! Ось і моя зірка засяяла в день міста Тернополя на алеї зірок... - так прокоментував відзнаку Олександр Смик на своїй сторінці у мережі Фейсбук. - Розчулений увагою. Окрилений любов'ю. Яка Україна маленька, коли стільки добрих друзів. Всім уклін і подяка. Хай береже нас Бог. 

MoeMisto повідомляє: можливо хтось і не знає, але у Тернополі є своя Алея зірок! Ця пам'ятна алея знаходиться на вулиці Гетьмана Сагайдачного! Алея зірок була відкрита 28 серпня 2011 року під час святкування Дня міста! (Традиційно день міста Тернополя відзначають 28 серпня). Ідея створення Алеї належить Олександрові Смику, який у 2011 - 2014 роках виконував обов'язки начальника управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради. Щороку на Алеї у бронзових зірках тернового цвіту з'являються нові імена видатних тернополян, які зробили вагомий внесок у розвиток Тернополя, — митці, священики, лікарі, науковці, будівельники, меценати. Виготовляють зірки для тернопільської алеї у Львові за гіпсовою заготовкою тернопільського скульптора Дмитра Пилип'яка.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також