Відомого бізнесмена, який продавав акції «Вереса», затримали на україно-польському кордоні

1454 0

Ми у соцмережах:

Відомого бізнесмена, який продавав акції «Вереса», затримали на україно-польському кордоні

Власника інвесткомпанії Concorde Capital Ігоря Мазепу затримали о 15.00 під час проходження україно-польського кордону, пише NV Бізнес із посиланням на джерела

Цю інформацію Forbes підтвердили у компанії.

Зазначається, що Мазепа не зміг виїхати за кордон і був затриманий на КПП «Медика-Шегині».

Державне бюро розслідувань проводить обшуки в офісі компанії, повідомили джерела NV Бізнес. Справа нібито пов’язана із отриманням права на землю для будівництва котеджного містечка преміум-класу Goodlife Park у Вишгородському районі Київської області.

Котеджне містечко преміум-класу Goodlife Park побудоване у 2013 році, його площа складає 40 га. Інфраструктура включає яхт-клуб, міні-готель, ресторан, дитячий парк, спортивні майданчики та фітнес-центр.

Окрім цього, Concorde Capital вкладає кошти у відому медичну мережу Добробут та заміський комплекс під Києвом Shelest, а також в інші бізнеси в галузі будівництва та видобутку.

Наприкінці травня 2023 року засновник Concorde Capital Ігор Мазепа анонсував створення антирейтингу правоохоронців та суддів, які використовують повноваження з незаконною метою.

28 червня на підтримку ініціативи Мазепи виступили 42 підприємці, які опублікували маніфест на захист 42-ї статті Конституції. Серед них – власниця фармкомпанії «Фармак» Філя Жебровська, гендиректор «Агромату» Сергій Войтенко, засновник «Текстиль-Контакту» Олександр Соколовський, фаундер компаній FinStream та Cronvest, голова Асоціації підприємців-ветеранів Сергій Позняк та інші.

У листопаді рух «Маніфест 42» вимагав виконання доручення президента Зеленського, яке він дав на зустрічі з бізнесом 30 червня 2023 року, щодо масових проявів корупційного тиску на бізнес.

19 грудня на підсумковій пресконференції Зеленський, відповідаючи на запитання журналіста Forbes, пообіцяв розібратися, чому в парламенті не проголосований законопроєкт про єдиний орган для перевірок бізнесу, який він ініціював на зустрічі з підприємцями у червні цього року.

До речі, у 2021-2022 роках Ігор Мазепа та його компанія Concorde Capital займалися продажем акцій рівненського “Вереса” на фондовій біржі ПФТС. 

А у квітні 2021 року бізнесмен Мазепа прилітав на стадіон "Авангард" у Рівному власним гелікоптером.

Читайте також: До Рівного гелікоптером прилітала акула в сфері інвестицій (ВІДЕО)

 Concorde Capital не продаватиме родовище бурштину на Рівненщині

Підсумки першого дня аукціону акцій «Вереса»: заявок на 36 мільйонів


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також