«Він ішов просто на нас!». Можливо, саме через чоловіка, який вийшов на дорогу, могли загинути 60 людей

1065 0

Ми у соцмережах:

«Він ішов просто на нас!». Можливо, саме через чоловіка, який вийшов на дорогу, могли загинути 60 людей

Близько четвертої ранку на східний під’їзд до Радивилова помчали шість «швидких» та рятувальники. Там перекинувся двоповерховий автобус «Setra» сполученням Київ — Вроцлав. У ньому знаходилося двоє водіїв та 58 пасажирів. Деякі з них досі не можуть оговтатися від пережитого. А аварію спричинила, ймовірно, одна людина.

Автобус, яким керував 43-річний водій з Хмельниччини, їхав до Польщі, усі пасажири в ньому — громадяни України, але з різних куточків. Дехто повертався з Києва на Дубенщину, були сумчани, які їхали відпочивати на Закарпаття, львів’яни. Пасажири переважно спали.

17-річний Дмитро, який сидів на одному з передніх сидінь другого поверху, пригадує:

— Ми їдемо і раптом перед нами прямо посеред дороги стоїть чоловік і дивиться. Водій починає гальмувати. Але автобус величезний і ми просто не встигли... Той чоловік наче просто на нас йшов, наче навмисно. Ми полетіли в кювет і перевернулись.

Журналіст Тарас Давидюк розповідає, що першу допомогу пасажири, серед яких був і його друг, почали надавати одне одному.

— Коли автобус перекинувся, на мене впало двоє пасажирів, — розповів товариш журналіста. — Перше, що я зробив, це вивільнився і перевірив, чи цілі руки та ноги. Злякався, бо відчув, що на мені кров. Але виявилося, що це поранив руку один із чоловіків, який привалив мене. Багатьом в автобусі пощастило менше. Були рани на обличчях, сильні забої, порізи, переломи. Дехто із людей отримав порізи на ногах, бо покинули автобус босими…. Ми почали оперативно вивільняти і виводити людей на вулицю. Водій вибив переднє скло і цим звільнив прохід. Ми не чіпали тих, кому зайві рухи могли нашкодити. Хтось викликав «швидку».

Медики приїхали дуже оперативно. Спочатку була одна машина, згодом приїхали й інші. Вони оглянули усіх. Згодом я разом із чоловіками, які не постраждали, допомагали медикам на ношах виносити тих, кому була потрібна допомога. Коли приїхали рятувальники, то вони професійно виконували усю роботу. У салоні була жінка, яку затисло кріслами і було видно, що в неї переломи. Її вивільняли рятувальники.

Загалом медичну допомогу довелося надавати 23 пасажирам. Станом на 19 липня в лікарнях Львівщини, Радивилова та Рівного перебували семеро пасажирів автобуса.

А ось 22-річний житель села Срібне, який і вийшов тієї ночі на дорогу, — в реанімації з численними переломами. Його стан оцінюють як важкий, він підключений до апарата штучної вентиляції легень. Це ускладнює розслідування, яке проводить поліція. Адже винним у ДТП може бути або водій, або пішохід.

Голова Крупецької ОТГ, до якої входить село Срібне, Віталій Мошкун:

— Цей молодий чоловік — з багатодітної сім’ї, не одружений. Наскільки відомо мені та його односельчанам, ні разу не потрапляв у поле зору поліції, за ним немає ніяких «поганих історій» кримінального характеру. Він працює в агрокорпорації «Крупець» і незважаючи на молодий вік, вже займає посаду. Серед колег користується авторитетом, ні разу не з’являвся на роботу напідпитку, адже там з цим дуже строго. Очевидно, в ніч на 17 липня він повертався додому пішки з Радивилова в Срібне. Як так сталося, що опинився посеред дороги — залишається загадкою.

Точні дані, чи був 22-річний пішохід напідпитку, будуть відомі лише після проведення низки експертиз в рамках досудового розслідування за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Усі обставини автопригоди встановлюють.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також