Віршами, піснями та сценками у Рівному відзначили 205 річницю дня народження Тараса Шевченка

800 0

Ми у соцмережах:

Віршами, піснями та сценками у Рівному відзначили 205 річницю дня народження Тараса Шевченка

З нагоди 205 річниці від дня народження Тараса Шевченка, який святкують дев’ятого березня, в міському палаці культури «Текстильник» відбувся фестиваль-конкурс «І твоє, Кобзарю, слово не вмре, не поляже», ініційоване головою громадської організації «Рівненського Союзу українок» Ларисою Коршак, а також Валентиною Кондратюк та Іриною Якимчук.

У заході взяли участь 40 дітей віком від шести років. Учасники розповідали вірші Кобзаря, інсценізували уривки з його поем, танцювали та співали під супровід бандури. Серед найкращих декламаторів журі відзначили: учасника зразкової студії «Ладоньки» Макара Гриценюка, учня школи №13 Іллю Баланчика, ученицю рівненської гуманітарної гімназії №7 Софію Грушенець, учня школи №25 Андріана Нагаля, юних танцівниць і співачок із школи №26. А також Яну Бортнік, Вероніку Чорну, Володимира Сидорчука, Максима Краску.

За акторські здібності журі оцінили студента третього курсу Рівненського коледжу економіки та бізнесу Нараза Очеретовича та студенток рівненського професійного ліцею №11 Марію Гаврилюк та Євгенію Шокруту.

Усім учасникам фестивалю-конкурсу вручили грамоти, книги та солодощі. Діти мали можливість сфотографуватися біля вишитого портрету та бюсту Тараса Шевченка. У заході також взяли участь секретар міської ради Сергій Паладійчук та директор міського палацу культури «Текстильник», депутат міської ради Анатолій Чугуєвець.

Голова ГО «Рівненський Союз українок» Лариса КОРШАК
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також