Війна з «Лас-Вегасом»

2256 0

Ми у соцмережах:

Війна з «Лас-Вегасом»

Гральний бізнес у Рівному продовжує процвітати, причому, зважаючи на кількість перевірок, проведених податковою, часто незаконно. Як тільки не бореться міська влада з цією бідою: і вночі заборонила працювати гральним закладам, і землю почала надавати під будівництво лише з умовою, що власники не будуть розміщувати на ній гральні автомати... А вони, ті «однорукі бандити», й надалі продовжують «плодитись» в обласному центрі. В гральних залах поміж підлітків та звичайних дорослих за автоматами сидять і успішні бізнесмени, які запросто можуть «спустити в трубу» і авто, і квартиру.

Гральний бізнес у Рівному продовжує процвітати, причому, зважаючи на кількість перевірок, проведених податковою, часто незаконно. Як тільки не бореться міська влада з цією бідою: і вночі заборонила працювати гральним закладам, і землю почала надавати під будівництво лише з умовою, що власники не будуть розміщувати на ній гральні автомати... А вони, ті «однорукі бандити», й надалі продовжують «плодитись» в обласному центрі. В гральних залах поміж підлітків та звичайних дорослих за автоматами сидять і успішні бізнесмени, які запросто можуть «спустити в трубу» і авто, і квартиру. Та якщо робота гральних автоматів у закритих приміщеннях хоч якось контролюється, то вуличних ігрових «будок» — аж ніяк. Працюють вони до темної ночі, а можливість вільно на них грати мають навіть діти, незважаючи на встановлені вікові обмеження. І це при тому, що «Ліцензійні умови провадження організації діяльності з проведення азартних ігор», прийняті на рівні Міністерства фінансів, забороняють проводити азартні ігри поза приміщеннями. Крім того, в деяких містах України міські ради прийняли окремі правила щодо розміщення гральних автоматів у місті, які також забороняють вуличні «стовпчики». Принаймні такі рішення вже прийняли в Чернігові, Миколаєві, Херсоні, Запоріжжі та інших містах, не байдужих до цієї проблеми. А от у Рівенській ОДА такий проект розпорядження«Про затвердження ліцензійних умов з організацій та утримання тоталізаторів, гральних закладів», який би забороняв розміщувати гральні автомати на вулицях міста, вже незабаром може бути затверджений.

Коментарі Олексій Баганець, прокурор області: — Я навіть у Донецьку не бачив такої кількості гральних автоматів, як у Рівному. Існує багато обмежень і заборон, які на сьогодні у нашому місті, на жаль, не виконуються. Найбільша біда в тому, що на автоматах грають діти, а власники бізнесу на це не зважають. Протягом січня 2007 року Державна податкова інспекція Рівного провела перевірку лише трьох суб’єктів грального бізнесу з 34, які є в них на обліку. Вдумайтесь у цю цифру. Після того, як прокуратура залучила всі контролюючі органи, таких перевірок було проведено 15. Чекали чиєїсь вказівки, хоча це прямий їхній обов’язок цим займатись. Хочу запевнити, що наші перевірки не закінчуються, вони будуть продовжуватись і надалі. Олександр Чумак, начальник відділу з питань підприємництва та інвестицій головного управління економіки РОДА: — Щодо проекту розпорядження «Про затвердження ліцензійних умов з організацій та утримання тоталізаторів, гральних закладів» були проведені громадські обговорення з урахуванням змін. Зараз цей проект проходить процес погодження в юридичному відділі. Сьогодні ми не можемо впливати на вуличні гральні «стовпчики», оскільки РОДА ще не затвердила ліцензійні умови. Коли затвердимо на рівні області, тоді ми і будемо мати важелі впливу. Василь Галябар, обласний дитячий психіатр: — Самі по собі гральні автомати не є небезпечними, якщо на них грає здорова людина. Для дітей же — це суцільна біда. У них немає сформованих ціннісних орієнтацій — вони не знають міри, скільки можуть витратити грошей на гру, тому дуже часто діти вдаються до крадіжок, бо не можуть зупинитись грати. Стурбованість викликає те, що останнім часом за допомогою дітям звертається все більше батьків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також