Війна за гектари

2111 0

Ми у соцмережах:

Війна за гектари

Історія конфлікту навколо недобудованого тролейбусного депо і майже чотирьох гектарів прилеглої землі тягнеться вже кілька років поспіль. За цей час змінювалися рішення різних інстанцій, судів, змінювалися і самі учасники конфлікту, і їхні методи відстоювання власних інтересів. Залишалося незмінним тільки одне — байдуже ставлення правоохоронних органів. Як результат — наприкінці минулого тижня на вулиці Млинівській пролунали постріли з пістолета. Підприємець Анатолій Пєхотін, розмахуючи зім’ятим папірцем, який він називав рішенням Верховного Суду України, в супроводі двадцяти молодиків спробував силоміць захопити автостоянку в нинішнього власника недобудованих об’єктів і орендаря прилеглої до них землі — киянина Костянтина Ларченка.

Минулого року конфлікт виник між паном Пєхотіним і колишнім власником незавершеного будівництва італійцем Йосипом Бертозою. Тоді пан Пєхотін обмежився лише звинуваченнями на адресу італійця і погрозами вбити його. За цими фактами пан Бертоза написав не одну заяву правоохоронцям, проте керівництво міліції не надало їм особливого значення. Зважаючи на бездіяльність правоохоронців, італієць минулого року продав незавершене будівництво киянину Костянтину Ларченку. А той, отримавши право власності за рішенням міської ради, ще й взяв у десятирічну оренду прилеглу землю. — Минулого четверга, — пригадує представник пана Ларченка Олександр Шевчук, — ми вирішили на всю територію об’єкта поставити охорону. Коли ж приїхали на об’єкт, то побачили, що на нашій території знаходиться автостоянка, якої в технічній документації не значилося. Ми показали документи працівнику автостоянки з вимогою звільнити територію. Він зібрав свої речі та пішов звідти, але попередив, що дзвонитиме своєму керівництву. Того ж дня, як каже пан Шевчук, на територію автостоянки приїхав Анатолій Пєхотін зі своїми колегами. А вже за кілька хвилин туди прибули й працівники міліції. Правоохоронці ознайомилися з документами та порадили Пєхотіну і його людям розійтися, оскільки жодних проблем із паперами представника київського бізнесмена вони не виявили. А тим, хто незадоволений, порадили звернутися до суду. В четвер на тому все скінчилося. Найцікавіші події, свідком яких став і кореспондент «РВ», почали розгортатися на території автостоянки зранку наступного дня. Анатолій Пєхотін у супроводі двадцяти молодиків із пістолетом у руках увірвався на територію автостоянки та влаштував стрілянину. Схопив дерев’яну палицю та почав нею бити лобове скло автомобілів, що знаходилися на автостоянці. — Я поїду додому, візьму автомат Калашникова та всіх вас тут перестріляю, — кричав бізнесмен. — Де той Бертоза? Я його вб’ю! А ти, — звернувся він до журналіста, приставивши заряджений пістолет до шиї, — якщо будеш писати про мене, так як ти пишеш, то я тебе застрелю. Зараз зателефоную своїм друзям Онопенку та Стретовичу, вони приїдуть і влаштують вам «веселе» життя. Коли один із охоронців спробував забрати у Пєхотіна пістолет, той майже впритул вистрелив йому в бік. Чоловіка врятувало диво, бо гумова куля влучила у шкіряний пояс. Через деякий час на місце пригоди прибули правоохоронці. Вони затримала «стрільця» та вилучили у нього зброю. Втім, порушнику, на відміну від більшості тих, кого зазвичай затримують міліціонери, не довелося довго засиджуватися в міськвідділі. За декілька годин його випустили. Міліція... не знайшла підстав для того, щоб затримати зловмисника на встановлені в таких випадках законом три доби. Власне, як і не знайшла підстав для порушення кримінальної справи за фактами стрілянини, пошкодження майна, замаху на охоронця та публічних погроз вбивством.

Коментарі Роман Гресько, начальник міського управління земельних ресурсів: — Те, що Пєхотін бігає і показує якесь рішення суду, то це нічого не доводить. Він може тільки показувати папірець, де написано, що суд прийняв справу до розгляду, і не більше. Але самі розумієте, що розгляд справи може тягнутися дуже довго. Зрештою, всі знають хто такий Пєхотін.... У нас із ним неодноразово виникали проблеми з приводу тієї нелегальної автостоянки, якувін самовільно облаштував на Млинівській. Жодних дозволів на неї в нього немає. Жодної копійки податків із неї він не заплатив. Сергій Редько, керівник Центру громадських зв’язків УМВС України в Рівенській області: — 23 лютого наші працівники затримали пана Пєхотіна і доставили до міськвідділу міліції. Там у нього було взято покази, після чого його відпустили. Жодних підстав затримати його надовше не було. Зрештою, він нікуди не втече. За фактом озброєного нападу на охоронця нині проводиться медична експертиза, і, виходячи зі ступеня тяжкості пошкодження, будемо визначати міру відповідальності. Так само проводиться оцінка пошкодженого на автостоянці майна. Юрій Гасан, начальник Рівенського МВ УМВСУ: — Пєхотіна буде притягнуто до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство та за порушення правил носіння та зберігання зброї. Дозвіл на носіння пістолета ПГШ-790 закінчився у нього ще в 2002 році.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також