Військові на Рівненщині готові до нападу Білорусі – Жданов

7105 0

Ми у соцмережах:

Військові на Рівненщині готові до нападу Білорусі – Жданов

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко за два дні змінив свою риторику. Тепер він говорить, що готовий стати «визволителем для західної України».

Один з найкращих військових експертів України Олег Жданов на своєму каналі висловив думку, що така заява Лукашенка пов’язана із тиском Путіна. Останній вимагає у свого васала напасти на Рівненщину та Волинь.

- Політична ситуація на Волинському напрямку кардинально змінилася. Зараз Білорусь активно готується до війни. З однієї сторони – це підготовка до воєнних дій, а з іншої – спеціальне затягування через небажання Білорусі вступати у війну. Зараз на кордоні все спокійно. Кілька батальйонно-тактичних груп захищають кордон на Волинському напрямку. Всі інші білоруські війська займаються або навчаннями, або ротацією.

Але уже почалося розгортання ЗС Білорусі, вони знімають техніку із складів. Уже оголошено, що Білорусь хоче розгорнути 35-тисячну армію, а сам Олександр Лукашенко змінив свою політичну риторику. Він заявив, що триватимуть навчання з мобілізації населення. В період з 18 червня по 8 липня небо Білорусі буде закрито для проведення навчань. Ці навчання мають тривати як у повітрі, так і на землі. Особлива увага буде приділена пунктам призову білоруських резервістів.

За словами Лукашенка, ці навчання потрібні через загрозу зі сторони НАТО і Польщі. Нібито Польща загрожує безпеці України. Іншими словами, диктатор уже сказав, що білоруська армія збирається захищати захід України від поглинання Польщею. Для цього білорусам потрібно зайти на нашу територію, щоб тут воювати. Найгірше, що нас ніхто не питає, чи потрібно нас від чогось захищати.

Хочу всіх заспокоїти. Наша армія готувалася до нападу Білорусі з перших днів війни. Було розуміння, що рано чи пізно Путін може примусити Лукашенка напасти на Україну. Однак наша армія повністю готова. Окрім того, має ще тримісячний досвід війни з Росією. Якщо ЗСУ можуть нанести розгром Росії, то подивимося, що залишиться від армії Білорусі, якщо вона наважиться напасти на Україну.

Читайте також по темі: Лукашенко заявив, що готовий воювати за захід України

Лукашенко став хвалити ЗСУ, щоб відтягнути напад Білорусі (ВІДЕО)

Лукашенко наказував армії напасти на Україну – Тихановська

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також