Військовик, якого на Поліссі зупинили п'яним за кермом, хоче знову їздити

3964 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

57-річний військовик, який працює у Вараському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, був за кермом автомобіля «Toyota Corolla» п'яним. Патрульні зупинили автомобіль військовика у місті Вараші ще торік у ніч проти 22 жовтня за порушення низки Правил дорожнього руху України. Суд позбавив на рік його прав керувати авто, але він знову хоче їздити.

Водій, у якого були ознаки алкогольного сп’яніння, відмовився пройти освідчення і на місці зупинки, і в спеціалізованому медичному закладі.

Місцевий суд розглянув матеріали, що надійшли від Вараського районного відділу поліції  про притягнення до адміністративної відповідальності водія автомобіля «Toyota Corolla» за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Переглянули і відеозапис з боді-камери патрульного.

Під час розгляду матералів у суді військовик повністю визнав винуватість у вчиненні інкримінованого правопорушення, щиро  розкаявся, однак просив стягнути з нього лише штраф за п'яну їзду, але не позбавляти його права керування транспортними засобами. Переконував, що це стане суттєвою перешкодою для виконання службових обов’язків за місцем роботи у військкоматі, адже авто йому дуже потрібне.

Таке ж клопотання подав до суду його адвокат. Він також просив для свого клієнта більш м’якого покарання.

Втім, суд відхилив клопотання захисника, визнав військовика районного ТЦК та СП  винуватим та призначив 17 000 гривень штрафу, до того ж - з позбавленням права керування транспортними засобами упродовж року.

Постанову суду першої інстанції, якою військовика було притягнуто до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, він вже оскаржив до Рівненського апеляційного суду. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також