Власник «Мармеладу» хоче купити землю, бо з транспортом колапс

3198 0

Ми у соцмережах:

Власник «Мармеладу» хоче купити землю, бо з транспортом колапс

Юрій Романенко, колишній депутат міськради і власник кількох ресторанів у Рівному, хоче купити земельну ділянку — лише 400 кв. м, але у самому центрі Рівного. Між драмтеатром та рестораном «Мармелад», власником якого він є. Бізнесмен каже, не для власної вигоди хоче купити землю, а для того, щоб вирішити з користю для міста транспортну проблему на вулицях Сагайдачного та Симона Петлюри. Але багато хто сумнівається в щирості і правдивості саме таких намірів.

Юрій РоманенкоЮрій Романенко, власник ресторану:

— Біля ресторану «Мармелад» є паркінг. Однак виїхати з нього неможливо, бо на вулиці Пересопницькій, поряд з Народним домом, хаотично залишають автомобілі, хоч і стоїть там знак, що стоянка заборонена. Виходить ситуація, коли авто хоче виїхати зі стоянки, то інше авто їде йому в лоб. Оскільки місця там мало, то виходить колапс.

Щоб вирішити транспортну проблему, я хочу власним коштом облаштувати односторонній проїзд від «Мармеладу» з виїздом на вулицю Сагайдачного. Тобто Пересопницькою автомобілі будуть заїжджати, а на вулицю Сагайдачного виїжджати. Це гарно впишеться у майбутню концепцію міської влади, яка полягає у відкритті проїзду від вулиці Симона Петлюри на Сагайдачного, біля кафе «Бочка». Односторонній проїзд біля «Мармеладу» допоможе не тільки нам, але й сусіднім закладам.

Щодо пересторог депутатів, що там не зможуть ходити пішоходи, то усе це нісенітниці. Бо я розділю автомобільний проїзд від проходу для пішоходів металевими стовпчиками. До нас уже приходили представники міського управління архітектури. Було встановлено, що після влаштування проїзду там ще залишиться п’ять метрів для проходу пішоходів. Із такою шириною там не те що пройти, рівняни там зможуть танцювати.

Якщо депутати так переймаються за людей, то хай не продають, а дадуть мені землю в оренду. Побачать, чи добре я все облаштую. Якщо їм сподобається, то будуть продовжувати мені терміни договору оренду. Погано вийде, то заберуть землю.

Мар’ян Года, міський депутат:

— На цій ділянці в центральній частині міста й справді жахлива ситуація з транспортом. Якщо бізнес готовий за власний кошт поліпшити міську інфраструктуру, то це потрібно підтримувати. Однак там земля загального користування. Правильно було б виділити її в оренду із сервітутом. Це б зняло усі розмови про те, що прохід для пішоходів може бути заблоковано.

Микола Бляшин, міський депутат:

— Уже на сесію виносили це питання, проте його перенесли на довивчення. Адже не можна так просто продавати землю в центрі міста. По-перше, у нас було ухвалено рішення, що усі земельні питання вирішуватимуться після виборів. По-друге, продавати землю потрібно на аукціоні. Так підвищується її вартість. Більше того, на сесії депутатам не змогли доступно пояснити, для чого підприємцю ця земля.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також