Власники «Сагайдачного» запевняють: все буде, але краще

1169 0

Ми у соцмережах:

Власники «Сагайдачного» запевняють: все буде, але краще

Одного ранку торгівельники ринку «Сагайдачний», що в центрі Рівного, вийшли на роботу, а частини прилавків — нема. Тепер переживають, чи не залишаться без заробітку? Можливо, власники ринку хочуть реконструювати будівлю, що на його території, біля центрального входу — під супермаркет? Тож звільнили частину території, там, де були торговельні ряди, для проїзду. Але власники обіцяють — торгові ряди повернуть, покращені й зручніші.

З огляду на розголос, на «Сагайдачний» нещодавно приходила й комісія з архітектурно-будівельного контролю. Однак під час перевірки жодних порушень не виявили. Тож роботи триватимуть і надалі — закінчити їх обіцяють до кінця року.

Ігор Остапенко, начальник міського управління торгівлі та громадського харчування:

— Ринок ніхто не закриває, все працює. Оновлення, вдосконалення — частина звичної роботи кожного ринку. Якщо у людей є сумніви, вони завжди можуть підійти до дирекції ринку і запитати, що відбувається.

Юрій Каленський, співвласник ринку «Сагайдачний», пояснює, що хочуть покращити умови роботи:

— Це впорядкування території в межах нашого ринку, і на це не потрібно брати дозвільних документів. Робимо перестановку, поліпшуємо розташування торгових рядів, щоб було зручно і покупцям, і продавцям, тим, хто завозить товар. Там не планується будівництва ніякої багатоповерхівки чи реконструкції існуючого приміщення, чи ще чогось — це недостовірна інформація. Адміністрація ринку завжди сприяла і буде сприяти тому, щоб забезпечити умови саме для реалізації сільськогосподарської продукції місцевого виробництва — з сіл та присадибних ділянок. Ми багато років у збиток собі тримаємо ці прилавки. Пам’ятаєте, як раніше люди масово на вулиці торгували? Ставимо собі за мету бути максимально корисними для громадян, зручними для підприємців. Весь непотріб порізати і вивезти на сміття, щоб замінити на більш зручні прилавки — хіба це не краще?

Більше того, вільних місць не бракує — якщо комусь потрібно, то й два прилавки зможе орендувати. Це хіба в суботу людей багато, майже все зайнято. Ціна ж за оренду місця не просто демократична, а й збиткова для нас: по 10 гривень за метр з пенсіонерів, по 12 — з інших торговців, що продають городину зі своїх присадибних ділянок. І це лише тому, що хочеться підтримати тих, хто власноруч вирощує продукцію. Я сам з села і знаю, чого вартує тяжка праця. Тому продавцям немає чого хвилюватися. Наголошую — кількість торгових місць не зменшиться.

Олена РАКС.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також