Вночі ракети та «шахеди» знову летіли через Рівненщину до наших сусідів

950 0

Ми у соцмережах:

Вночі ракети та «шахеди» знову летіли через Рівненщину до наших сусідів

У ніч проти 22 червня російсько-окупаційні війська здійснили восьму масовану атаку на українську енергетику, внаслідок чого постраждали об’єкти «Укренерго». Поранені двоє енергетиків.

Пошкоджень зазнало обладнання компанії у Львівській та Запорізькій областях. На Запоріжжі внаслідок атаки поранені двоє енергетиків. Їх доправили в лікарню і надають їм необхідну медичну допомогу. Триває огляд пошкодженого обладнання та ремонтно-аварійні роботи, повідомляє «Укренерго»..

На Львівщині окупанти завдали ракетного удару по об’єкту критичної енергетичної інфраструктури. На місці виникла пожежа. У мережі повідомляли про вибухи в Стрию, після чого в місті почалися перебої з електропостачанням.

Росіяни завдали удару по Івано-Франківську, влучивши в дитячий садок. Один із навчальних корпусів частково зруйнований, інші зазнали ушкоджень. Також є пошкодження у прилеглих будинках.  Міський голова Руслан Марцінків повідомив, що всі мешканці залишилися живі і здорові.

В Івано-Франківську росіяни влучили по навчальному закладу, — ДСНС.

Йдеться про інститут нафти та газу, який є єдиним таким навчальним закладом в Україні.

Один із корпусів частково зруйнований, інші зазнали ушкоджень. Також є пошкодження і у прилеглих будинках

Загалом за ніч росіяни використали проти України: 13 ударних дронів типу Shahed-131/136 і 16 ракет: 10 крилатих ракет Х-101/Х-555 випустили з літаків стратегічної авіації Ту-95 МС; 2 крилаті ракети «Іскандер-К» — із Криму; 4 крилаті ракети «Калібр» — з акваторії Чорного моря.

Сили ППО збили 25 повітряних цілей: 7 крилатих ракет Х-101/Х-555; 4 крилаті ракети «Калібр»; 1 крилату ракету «Іскандер-К»; 13 ударних БпЛА типу Shahed-131/136.

Ракети та «шахеди пролітали вночі і через Рівненщину. З нашої області ракети прямували на Хмельниччину, Тернопільщину та Луцьк.

Таким був приблизний напрямок руху повітряних цілей.

Внаслідок падіння уламків російських повітряних цілей пошкоджень зазнали будинок та господарська споруда в Луцькій громаді Волинської області. Про це повідомив міський голова Луцька Ігор Поліщук. Минулося без загиблих. Луцька міська рада повідомила, що допоможе людям відновити та відремонтувати пошкоджені будівлі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також