Здолбунівчанин, який був п`яним та на смерть збив велосипедистку, у СІЗО не сидітиме

2182 0

Ми у соцмережах:

Здолбунівчанин, який був п`яним та на смерть збив велосипедистку, у СІЗО не сидітиме

Хоча місцевий суд обрав підозрюваному запобіжний захід - тримання під вартою на 60 діб та відправив у слідчий ізолятор, але цю ухвалу до Рівненського апеляційного суду оскаржив захисник підозрюваного. Він просив обрати його клієнту запобіжний захід - особисте зобов’язання

Нагадаємо, смертельна автопригода сталася 25 січня на вулиці Шкільній в місті Здолбунів. 47-річний здолбунівчанин, водій автомобіля «Renault Megane», перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, перевищив швидкість та допустив наїзд на 58-річну місцеву жительку, яка рухалася велосипедом у попутному напрямку. Від отриманих травм здолбунівчанка загинула на місці. А обстеження у спеціалізованому медичному закладі підтвердили, що водій перебував за кермом у стані сильного алкогольного сп’яніння: проведені дослідження показали 6,6 проміле у крові.

В апеляційній скарзі захисник підозрюваного просив звілmнити його клієнта з-під варти. Серед основних аргументів - зазначив значне погіршення здоров’я та потребу постійного догляду. Також зауважив, що один із ризиків, який зазначений у клопотанні слідчого — тиск на свідків та потерпілих — нівелюється, бо через стан здоров’я підозрюваний не матиме фізично такої можливості. Аби не допустити ризику впливу на учасників кримінального провадження, захисник змінив апеляційні вимоги і попросив обрати підзахисному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Прокурорка не заперечувала проти задоволення апеляційних вимог захисника підозрюваного, та зауважила, що обвинувальний акт у кримінальному провадженні уже скерований до суду, а в найближчий понеділок відбудеться підготовче засідання.

Рівненський апеляційний суд скасував ухвалу місцевого суду та обрав 47-річному здолбунівчанинові цілодобовий домашній арешт. Діятиме ухвала суду апеляційної інстанції до 25 березня.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також