Водія «Сільпо», що спричинив ДТП з чотирма загиблими, знову взяли під варту

1943 0

Ми у соцмережах:

Водія «Сільпо», що спричинив ДТП з чотирма загиблими, знову взяли під варту

Рівненський апеляційний суд змінив запобіжний захід 26-річному водію вантажівки «Сільпо» та депутату Зведенівської сільської ради Віталію Залозному, який спричинив смертельну автопригоду поблизу села Вересневе. Відповідне клопотання подала прокуратура Рівненської області.

Нагадаємо, 7 червня на трасі «Київ-Чоп» поблизу села Вересневе водій «Mercedes-Benz Actros» із напівпричепом, рухаючись у напрямку Києва, виїхав на зустрічну смугу руху, де спочатку зіткнувся із автомобілем «Audi А6», а потім - із автомобілем «Chevrolet Aveo».

Після чого автомобіль «Audi А6» відкинуло на зустрічну смугу і він зіткнувся із автомобілем «ЗАЗ 11026».

Від удару автомобіль «Chevrolet Aveo» злетів у кювет.  Загинув 60-річний водій та троє пасажирів авто : 49-річний житель Волинської області, його 44-річна дружина, а також їхній трирічний онук із Житомира. Ухвалою міського суду від 9 червня підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб. Через місяць захист оскаржив цей запобіжний захід. Рівненський міський суд 4 серпня відправив Залозного під нічний домашній арешт - з 23-ої по 7-му годину ранку.

Вісті Рівненщини повідомляють: прокурор Віктор Незнамов наполягав на необґрунтованості та зміні запобіжного заходу для підозрюваного - на тримання під вартою. Він нагадав, що підозрюваний неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності. Нагадаємо, як повідомляв перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, на рахунку водія фури - 13 порушень правил ПДР.

- На даний час в ході досудового розслідування необхідно виконати ряд експертиз та провести слідчі дії. Перебуваючи під іншим запобіжним заходом, ніж тримання під вартою, Залозний може вчиняти тиск на свідків, потерпілих та експертів. Також, враховуючи тяжкість злочину та суспільний резонанс події, де загинуло чотири особи, останній може переховуватись від органів досудового розслідування та суду, - додав прокурор. - Вказані ризики за цей час не відпали, тому ми наполягаємо на тому, щоб Залозний знаходився під вартою.

- За словами підозрюваного, машину почало тягнути уліво, і він виїхав на зустрічну смугу. Незважаючи на те, що вина мого підзахисного ще не доведена, він та його фірма, в якій він працював, відшкодували потерпілим збитки, і вони не заперечили щодо зміни запобіжного заходу. У нього є сім’я, постійне місце проживання, роботи. Крім того, коли слідчий його викликав, то він незважаючи на відстань у більш ніж 400 кілометрів, приїжджав, - заявив адвокат підозрюваного. - …На сьогодні всіх цих ризиків не існує. Він тиснути ні на кого не планує.

Колегія суддів Рівненського апеляційного суду ухвалила задовольнити клопотання прокурора та взяти підозрюваного під варту. Термін запобіжного заходу для підозрюваного закінчується 8 вересня, тож прокуратура найближчим часом звертатиметься до міського суду про продовження запобіжного заходу.

Читайте також:

ДТП поблизу Вересневого: четверо людей загинули, серед них - дитина (відео)

Попередньою причиною ДТП у Вересневому, де загинуло четверо людей, став виїзд на зустрічну смугу руху

 На рахунку водія фури «Сільпо», яка розчавила чотирьох на дорозі, - 13 порушень ПДР , 

Два місяці під вартою проведе водій, який спричинив смертельну ДТП на Рівненщині ,

Син священника загинув під колесами «рецидивіста»


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також