Водія з Полісся позбавили на п`ять років права керування транспортними засобами

1151 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Двічі упродовж року 24-річний мешканець Рокитнівщини потрапляв у поле зору правоохоронців на своїй ВАЗівці «2105». Обидва рази чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння.

У грудні 2022 року місцевий суд визнав водія винним за ч.1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення та застосував до нього санкцію цієї статті — 17 000 гривень штрафу з позбавленням керування транспортними засобами упродовж року.

У квітні 2023 року патрульні поліції зупинили автомобіль «ВАЗ-2105», яким керував цей же мешканець Рокитнівщини. Правоохоронці склали на нього адміністративний протокол, але вже за ч.4 статті 126 КУпАП (за керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

За чотири дні до завершення дії постанови суду про притягнення його до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, 24-річного водія знову зупинили працівники поліції. І хоча чоловік відмовився пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння за допомогою спеціальних технічних засобів як на місці зупинки, так і в спеціалізованому медичному закладі, на нього склали два адмінпротоколи

Суд першої інстанції визнав водія винним у вчиненні адміністративних правопорушень за обома статтями,  стягнув 40 800 гривень штрафу та позбавив права керування транспортними засобами на 5 років, втім, без оплатного вилучення транспортного засобу.

Чоловік оскаржив це рішення райсуду. 

Апеляційний суд повідомив, що відмовив у задоволенні його апеляційної скарги.Це рішення є остаточним й оскарженню не підлягає, а застосування такого суворого стягнення допоможе запобігти вчиненню нових правопорушень.

Досліджений судом відеозапис з нагрудних відеокамер працівників поліції відображає із достатньою повнотою обставини, за яких патрульні пропонували порушникові пройти огляд на визначення стану алкогольного сп’яніння, і його відмову.

Відеоматеріали також підтверджують факт керування 24-річним чоловіком автівкою «ВАЗ 2105», що спростовують його заперечення про перебування за кермом у той вечір.

40 800 гривень штрафу надійдуть у дохід держави.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також